MEBBİS giriş sayfası, MEBBİS öğretmen girişi nasıl yapılır, Mebbis şifresi nasıl alınır?

MEBBİS girişi ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenler MEB özlük bilgilerini görebilir, Milli Eğitim Bakanlığının açtığı hizmetiçi eğitimlere başvurabilir. Peki Mebbis girişi nasıl yapılır? Milyonlarca öğretmen için Mebbis şifresi nasıl alınır?

MEBBİS giriş sayfası, MEBBİS öğretmen girişi nasıl yapılır, Mebbis şifresi nasıl alınır?
18 Nisan 2016 Pazartesi 18:16

MEB'in her dönem öğretmenler tarafından hem sınav görevi istemi için hem de özlük bilgilerini görmek için hazırladığı MEBBİS giriş sayfası nasıl açılır? MEBBİS öğretmen girişi üzerinden sınav görevi nasıl istenir? Öğretmenlerin mutlaka MEBBİS  sayfalarından bilgilerini kontrol etmeleri ve gerekli düzenlemeleri yapmaları gerekiyor. Peki MEBBİS şifresi nasıl alınır?

MEB önümüzdeki dönem içinde uygulayacağı beş farklı sınavda gözetmen veya salon başkanı olarak görev almak isteyen öğretmenlerin başvurularını almaya başladı. Öğretmenler sınav görevlerini MEBBİS modülüne MEBBİS öğretmen girişi sayfasından erişerek talep edebilir. MEBBİS öğretmen girişi ile MEB'in erişime atığı yeni sınav görevleri tercih edilebilir. MEB, 5 farklı sınavda 7 farklı oturumda sınav görevini erişime açtı. Sınav görevi tercihleri yapılmaya başlandı.

Öğretmen sınav görevi başvurusunda bulunmak için MEBBİS öğretmen girişi sayfasına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
İşte MEB'in öğretmenlerin seçmesi için erişime açtığı sınav görevleri
Aday Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı

Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları 
Açık Öğretim Ortaokulu 2015-2016 2. Dönem Sınavı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Doğrulayıcı Sınavı
Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınavı

meb sınav görevi

Uyarı: Eğer yapılacak sınav görev yaptığınız ilk sınırları içerisinde uygulanmayacaksa MEBBİS öğretmen modülünde bu sınav görevi size açılmayacaktır.
MEB'İN MEBBİS MODÜLÜNDEN SINAV GÖREVLERİ İÇİN ÖĞRETMENLERE DUYURUSU
2015 Yılı Haziran ayından itibaren sınav görevlendirmeleri merkezî olarak MEBBİS-Sınav İşlemleri Modülünden yapılmaktadır. 2015 yılında 4 adet Ortak Sınav ve 4 adet Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi veya Açık Ortaokul sınavı ile 24 adet sınav ücreti karşılığı sınav görevlendirmeleri yapılmıştır.
Sınav görevlendirmeleri sınav puanı esasına göre sınav yapılan ilçedeki görev isteyenler arasından en az sınav puanından başlayarak, sınav puanı eşitliği durumunda ise T.C. kimlik numarası küçük olan önceliklendirilerek yapılmaktadır.
 
Ek ders karşılığı ücretlendirme yapılan sınavlarda görevlendirilen öğretmenlerin maddî kayıplarını azaltmak için 1. Oturumda görev alan öğretmenlere sınavın diğer oturumlarında da görev verilmektedir.
 
Ancak, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 04.01.2016 tarih ve 23078 sayılı yazısı gereği ek ders ücreti ödenecek sınavlarda 18/01/2012 tarihli ve 2012/2723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre sınav ücreti ödenmesi bildirilmiştir.
 
Bu doğrultuda daha önceden ek ders ücreti karşılığında yapılan görevlendirmeler artık her oturumda ayrı ayrı değerlendirilerek sınav puanı en az olandan başlayarak yapılacaktır.
 
“Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 1. Dönem Sınavı (02/01/2016)” ve “Açık Öğretim Ortaokulu 2015-2016 1. Dönem Sınavı (03/01/2016)” sınavı görevlilerinin oturum başına almış oldukları sınav puanları ödenecek ücrete göre güncellenerek ekranlara yansıtılacaktır.
MEB 2016 SINAV GÖREVİ ÜCRETLERİ

Gözetmen 118 TL
Salon Başkanı 133 TL
Yedek Gözetmen 103 TL
Yardımcı Engelli Gözetmen 163 TL
Bina Sınav Sorumlusu 222 TL
Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı 148 TL
Bina Yöneticisi 148 TL
Bina Yönetici Yardımcısı 133 TL

meb sınav ücretiMEBBİS ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?
MEBBİS şifresini unutan kullanıcıların Şifre Hatırlatma İşlemi sayfasından gerekli yönlendirmeler yapılarak yeni şifre alınabilir.  

Şifre Hatırlatma İşlemi sayfasında kullanıcıdan istenen bilgiler; Güvenlik Kodu, Kullanıcı Adı, Cep Telefonu, T.C. Kimlik No, Doğum Tarihi, Cilt No, Anne Kızlık Soyadı, Yakın T.C. No.
Şifre unutulduğunda kullanılan bu bölümde gerekli adımları takip ederek yeni şifrenizi alabiliyorsunuz. Bilgiler eksiksiz ve doğur bir şekilde doldurulduktan sonra kullanıcınıza bağlı Cep Telefonunuza onay SMS gönderilecek ve yeni şifrenizi belirleyebileceğiniz bölüm açılacaktır. 
Yeni şifre alırken önceki son 3 şifreden farklı bir şifre alınması gerekmektedir. Yeni şifre oluştururken sadece harf veya sadece numaralardan oluşan bir şifre yazılmaması ve bu konuda dikkat edilmesi gerekmektedir. Kullanıcılar istenilen bilgileri doğru bir şekilde girdikleri taktirde yeni şifre almış olurlar ve sisteme rahatlıkla giriş yapabilirler.

Şifre Hatırlatma İşlemi sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ
MEBBİS ÖĞRETMEN MODÜLÜ EĞİTİM VİDEOLARI
Bu videoda MEBBİS modülü ile ilgili ayrıntılı dersleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca bu videoda memurların, öğretmenlerin özlük haklarıyla ilgili güncel gelişmelere de değiniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.