MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Sonunda Değiştirildi

Bir süredir beklenen MEB Yönetici Atama Yönetmeliği sonunda değiştirildi.

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Sonunda Değiştirildi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süredir hakkında spekülasyonlar yapılan MEB Yönetici Atama Yönetmeliği sonunda yayımlandı. Bir hafta kadar önce sitemizde duyurduğumuz değişikliklerin aynısının yapıldığı yönetmelik Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın imzalamasıyla mevzuata dahil edildi.

Yapılacak değişiklikler içindeki en önemli madde olan müdür ve müdür yardımcılığı kadrolarına atanma esasları yönetmelik kapsamında net bir şekilde belirtildi. Madde 13'te ifade edildiği haliyle müdür ve müdür yardımcılığı kadroları için sözlü ve yazılı sınav esasları uygulanacak. Müdür kadroları yalnızca sözlü sınavla alınırken müdür yardımcılığı kadroları için de yazılı sınav yapılacak. 

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Madde 13

"Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirme yazılı sınav sonucuna göre, müdürlüğe görevlendirme ise değerlendirme ve sözlü sınav sonucuna göre yapılır."

Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Komisyonu'na o yılın sınavının ÖSYM tarafından yapılıp yapılmama konusunda karar verme yetkisi sunan yönetmelik kapsamında müdür yardımcılığı sınavlarının ÖSYM tarafından yapılabileceği de belirtiliyor. 

Yönetmelik bu sabah yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.