MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Bekleniyor

Bir süredir Milli Eğitim Bakanlığı personeli tarafından beklenen yönetici atama yönetmeliği Bakan imzası bekliyor.

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Bekleniyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılacak MEB Yönetici Atama Yönetmeliği'nde sona gelindi. Alınan bilgilere göre Bakan Nabi Avcı'nın imzasını bekleyen yönetmelikle yeni yönetici atamaları gerçekleştirilecek. Seçim öncesinde çıkmayacağı da belirtilen yeni yönetmelik eski sistemde çok fazla değişiklik yapmayabilir. Danıştay tarafından iptal edilen bazı maddelerde revizyon yaparak sistem benzer şekilde sürdürülebilir.

Yeni Yönetmelik Ne Getirecek?

Bir süre önce ataması yapılan müdür yardımcıları ve müdürler MEB camiasında sıkça eleştirilmiş, hakkaniyete uymayan atamalar yapıldığı iddia edilmişti. Mağdur olduklarını belirten bazı öğretmenler bu yönetmelikle sınav getirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Bazı söylentilere göre sınav yalnızca müdür yardımcılığı için getirilebilir. 

Yeni yönetmelikte geçtiğimiz dönemlerde uygulanan müdür atamaları konusunda bir değişikliğin yapılmayacağı belirtiliyor. Alınan bilgilere göre müdürler eski sistem mülakatlara atanmaya devam ederken müdür yardımcıları için sınav şartı getirilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.