MEB soruşturması: 153 öğretmen ihraç edildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sahte öğretmenler için geçen yıl başlattığı soruşturmada 153 öğretmen meslekten ihraç edildi.

MEB soruşturması: 153 öğretmen ihraç edildi
15 Şubat 2017 Çarşamba 10:49

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sahte diploma ile öğretmenlik yapanları ortaya çıkarmak için harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde sahte diploma ile Sağlık Bakanlığında çalışan Ayşe S.’nin yakalanmasıyla kamudaki çalışanların diplomasının sahte olup olmadığını belirlemek için çalışma başlatıldı. MEB, 153 öğretmenin sahte diploma ile çalıştığını tespit etti. 

MEB 153 öğretmeni meslekten ihraç ederken YÖK'te ülke genelinde 8 milyon üniversite mezununun diploma bilgilerinin sorgulanması için 22 kurum ile protokol imzaladı. YÖK'ün protokol imzalamasıyla kurumların diplomaları sorgulanmasına izin vermiş oldu.

Kamu kurumları, “Yükseköğretim Mezun Doğrulama ve Sorgulama Sistemi” üzerinden en eski mezuniyet yılı 1963 olan mezunların bilgilerine ulaşım hakkı kazandı. 

MEB tarafından geçen yıl başlatılan soruşturmada 153 kişi tespit edildi. Bunlardan 109’u 2015, 20’si 2014, 2’si 2016, 22’si 1994-2013’te göreve başladığı belirlendi. 149’unun lisans, 3’ünün yüksek lisans ve 1’inin de önlisans belgesinde sahtecilik yaptığı kişiler sahte öğretmenlikten ihraç edilerek haklarında şuç duyurusunda bulunuldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.