MEB Müsteşarı Yusuf Tekin: "Speküle edilen soruların hiçbiri bizim soru havuzumuzda yok"

MEb Mğsteşarı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden sözleşmeli öğretmenlik mülakatları ile ilgili ortaya çıkan tartışmaları değerlendirdi. Tekin, mülakatlar hakkında ortaya atılan iftiraları sert bir dille eleştirdi.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin: "Speküle edilen soruların hiçbiri bizim soru havuzumuzda yok"
07 Ekim 2016 Cuma 11:59

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, sosyal meday hesabı Twitter üzerindne mülakat soruları ile ilgili açıklamalarda bulundu. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, mülakat soruları ile ilgili tartışılan ve merak edilen sorulara tek tek cevap verdi ve mülakatlarda, spekülatif soruların sorulmadığını ifade etti. 

MEB müsteşarı Yusuf Tekin, son günlerde mülakat sınavları hakkında çok haksız eleştirilerin yapıldığını belirterek, "Son günlerde mülakat sınavları hakkında çok haksız ve mesnetsiz eleştiriler yapılıyor. Toplam 1000'e yakın arkadaşımız gecelerini gündüzlerine katarak, kılı kırk yararak sınavları gerçekleştirdi." dedi.

60 bine yakın öğretmen adayı mülakata katıldı

Mülakatlarda 60 bine yakın öğretmenin sözleşmeli öğretmenlik mülakatına katıldığını ifade eden Yusuf Tekin, "Bu ülkenin en fedakar ve en vefakar kitlesi kesinlikle MEB ailesi. Mülakatlara 60 bin kişiye yakın arkadaş sınava katıldı. 1 ay sürdü. Mülakatın doğası gereği bazı arkadaşlar düşük not aldı. Bazı arkadaşlar yüksek not aldı." şeklinde konuştu.

Speküle Edilen Soruların Hiçbiri Bizim Soru Havuzumuzda Yok

MEB'in mülakatlarda spekülatif sorular sormadığını ifade eden MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, "Spekülatif sorularla komisyonları ve bakanlığı zan altında bırakanlar keşke asıl değerlendirmeye konu olan soruları paylaşsalar. Bir kez hatırlatmakta yarar var: speküle edilen soruların hiçbiri bizim soru havuzumuzda yok." dedi. 

İmza karşılığı iki soru zarfı

Mülakatlarda adaylara imza karşılığı iki soru zarfı çekildiğini ifade eden Yusuf Tekin, "Kendilerine bu sorular sorulduğunu iddia eden kişiler de dahil her adaya imza karşılığı iki soru zarfı çektirildi. Asıl sınava konu olan sorular bunlar ve değerlendirme bu iki soru üzerinden yapıldı." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.