MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den müdür yardımcılığı sınavı ve öğretmen performans değerlendirmesi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müdür yardımcılığı sınavı ve müdürlerin performans değerlendirmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tekin müdür yardımcılığı sınavı konusunda çalışma yaptıklarını ifade ederken, 30 Haziran 2016 tarihinde sona eren öğretmenlerin performans değerlendirmesiyle alakalı, öğretmenlerin herhangi bir mağduriyet yaşamayacaklarını söyledi.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den müdür yardımcılığı sınavı ve öğretmen performans değerlendirmesi açıklaması
01 Temmuz 2016 Cuma 10:15

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden gündemde merak edilen müdür yardımcılığı sınavı ve 30 Haziran 2016 tarihinde sona eren öğretmen performans değerlendirmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin büyük tartışma yaratan MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı ile ilgili MEB olarak çalışma yaptıklarını ifade ederek, herhangi bir mağduriyetin oluşmasına izin vermeyeceklerini belirti.

Müdür Yardımcılığı Sınavı

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, sınav ile ilgili idari yargı tarafından verilmiş vi YD kararı olduğunu ifade ederek, sınav puanlarına göre görevlendirme yapmamın yargı kararına karşı bir hamle olacağını belirtti. Yargının aldığı karara rağmen puana göre görevlendirme yapıldığı taktirde, mağduriyetlerin oluşabileceğinin altını çizen Tekin, " Bu nedenle hukuk müşavirliğimiz ve insan kaynakları genel müdürlüğümüz bir değerlendirme yapıyorlar. Bu değerlendirme sonucunda mevcut sınav skorları açısından arkadaşlarımızın emeklerini zayi edecek bir sonucun ortaya çıkmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu konuda ilgili arkadaşlar lütfen rahat olsunlar." açıklamasında bulundu.

Öğretmen Performans Değerlendirmesi

Müsteşar Yusuf Tekin, 17 Nisan 2015 tarihinde yürürlüğe giren öğretmenlerin başarı verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere her ders yılı sonunda kurum müdürü tarafından değerlendirileceği hükmünü hatırlattı. Tekin, 30 Haziran 2016 tarihiyle sonra eren performans değerlendirmesiyle ilgili, öğretmenlerin gelişim ihtiyaçlarını tespit ve  öğretmenler ile ilgili politika geliştirirken veriye dayalı politika geliştirme amaçlarıyla kullanılacağını, verilen puanlardan ötürü öğretmenlerin herhangi bir mağduriyet yaşamasının söz konusu olmayacağını dile getirdi.  

Tekin bu yıl yapılan performans değerlendirme sonuçları ile değerlendirme süreci ile ilgili eksikler ve yanlışlara bakılacağını ve eksik yönler tespit edilip sürecin önümüzdeki yıllarda daha sağlıklı işlemesi icin gereken tedbirlerin alınacağını belirtti. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cahit - 8 yıl önce
Mahkeme sınavı iptal ederse nasıl mağdur olmayacağız onu izah etmek lazım eğitim iş zaten kılık kıyefettede başörtülü öğretmenlere tutanak tutun diye mesaj atmıştı Türkiye'de öğretmen mağdur etmeyi iyi biliyor eğitim iş