MEB İl Dışı atama başvuruları bugün sona eriyor

MEB il dışı atama başvuruları bugün sona eriyor. Öğretmenler iller arası atama tayinlarini MEBBİS'e giriş yaparak yapabilecekler. İl dışı atama başvurusunda bulunmak isteyen öğretmenler için son gün ne zaman? MEB 2016 yılı il dışı atama tayin ile ilgili detaylar haberimizde.

MEB İl Dışı atama başvuruları bugün sona eriyor
22 Haziran 2016 Çarşamba 07:55

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev alan binlerce öğretmenin 2016 yılı Haziran ayı öğretmenlerin il dışı atama  başvuruları  bugün sona eriyor. 16 Haziran 2016 tarihinde başlayan İl dışı zorunlu yer değiştirme atama başvurularının bitmesine saatler kaldı.MEBBİS üzerinden yapılan il dışı atama sonuçları ne zaman sona erecek? MEB il dışı yer değiştirme iile ilgili haberlere sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Bakanlığın belirlediği takvime göre il dışı atamalar için 16 Haziran 2016 tarihinde MEBBİS üzerinden iller arası yer değiştirmek isteyen öğretmenler başvurularını yapmaya başladı. Yarın başvurular sona erecek ve MEBBİS ekranı 22 Haziran itibariyle kapatılacak.

2016 yılı il dışı isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüklerine bağlı yer değiştirme başvuru tarihleri 16 Haziran 2016'da başlamıştı. Bakanlığın belirlediği takvime baktığımızda 2016 MEB il dışı atama başvuruları yarın yani 22 Haziran 2016 tarihinde sona erecek.

MEBBİS sistemine giriş için TIKLAYINIZ

İl Dışı atama başvurusunda bulunmak isteyen öğretmenler için MEBBİS ekranından branşları için açılan il ve okullar için başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular için öğretmenlerin hizmet puanı esas alınarak atamalar gerçekleştirilecektir. MEBBİS ekranındaki başvuru 22 Haziran 2016 Çarşamba günü kapanacaktır.

2016 yılı İl Dışı öğretmen atamaları 22 Haziran'da MEBBİS başvuru ekranının kapanması ile son bulmayacak. 27 Haziran 2016 tarihinde iller arası atamalar gerçekleştirilecek. Atama sonuçları yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama duyuruları bölümü -atama.meb.gov.tr- aracılığı ile duyurulacak. Atama sonuçlarına ilişkin öğretmenlere ayrıca basılı materyal ile tebliğ yapılmayacak. 

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülükerine bağlı yer değiştirme işlemlerinin tarihleri açıklandı.

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 2016 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri aşağıdaki belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.

b) İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler;

Başvuruların alınması: 16-22 Haziran 2016
Atamaların yapılması: 27 Haziran 2016
İlişik kesme işlemleri: 28 Haziran 2016

Başvurular, "http://mebbis.meb.gov.tr" veya "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerindeki elektronik başvuru formu doldurularak yapılacak.  

İl dışı atamalar çerçevesinde il-okul/kurum değiştiren öğretmenler 28 Haziran 2016 tarihi itibariyle yeni atandıkları okulda göreve başlayabilecek. Atama sonrasında yapılacak iş ve işlemler, ilişik kesme, göreve başlama, İl Milli Eğitim Müdürlüklerindeki işlemler ve yolluk ödeneği ile diğer hususlar konusunda detaylı bilgi her yıl olduğu gibi bu yıl da web sitemizde yer alacak.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.