MEB Etik Komisyonu üyeleri değişti!

Milli Eğitim Bakanlığı Etik Komisyon üyeleri değişti.

MEB Etik Komisyonu üyeleri değişti!
25 Nisan 2016 Pazartesi 10:59

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen 'Etik Komisyonunun Oluşumu' konulu yazısı:

Bakanlığımızda etik kültürün yerleştirilmesi, geliştirilmesi, personelin Etik Davranış İlkeleri konusunda karşılaştıkları sorunların çözümü ve bu konudaki koordineyi sağlamak amacıyla Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereği Etik Komisyonu oluşturulmuştur.

Bakanlığımızda gerçekleşen görev değişikliği sebebiyleEtik Komisyonunun; Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili Başkanlığında, Rehberlik ve Denetim Başkanı Temel Eğitim Genel Müdürü, Ortaöğretim Genel Müdürü ve Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdüründen yeniden oluşturulduğuna dair makam oluru ekte gönderilmiştir.

Bilgilerinize arz ve rica ederim.




Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen MEB Etik Komisyonu konulu bir yazıda:

Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 29 uncu maddesi çerçevesinde kurum ve kuruluşlarda etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek, personelin etik davranış ilkeleri konusunda karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak tavsiyelerde ve yönlendirmelerde bulunmak ve etik uygulamaları değerlendirmek üzere ilgi (c) ve makam oluru ile Bakanlığımız Etik Komisyonu oluşturulmuş, iki yılda bir ve görev değişimi durumlarında yenilenmiştir.

ilgi (c) makam oluru ile oluşturulan Etik Komisyonu Başkanı ve üyelerinin görev değişikliği sebebiyle Etik Komisyonu'nun yeniden oluşturulması gerekmektedir.

Bakanlığımız Etik Komisyonu'nun Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili Başkanlığında; Rehberlik ve Denetim Başkanı, Temel Eğitim Genel Müdürü, Ortaöğretim Genel Müdürü ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü'nden oluşması, Komisyonun 2 yıl süreyle görev yapması, Komisyonun sekreterya iş ve işlemlerinin İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce yürütülmesi uygun görülmektedir.

Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde olurlarınıza arz ederim.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.