MEB'den, 'okula kayıt parası' açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016-2017 eğitim-öğretim yılında okullarda kayıt parası veya bağış adı altında velilerden para talep edilmemesine ilişkin yazı yayımladı.

MEB'den, 'okula kayıt parası' açıklaması!
19 Eylül 2016 Pazartesi 07:55

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarlığı 'Kayıt Parası' konulu yazı yayımladı. MEB ,söz konusu yazısında 2016-2017 eğitim-öğretim yılının 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacağını ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarına kayıtların ise Temmuz ayından itibaren yapıldığını belirtti.

MEB, "Gerek Bakanlığımıza, gerekse Valiliklere BİMER, Bilgi Edinme, ALO 147, dilekçe ve diğer iletişim kanalları ile yapılan başvuru ve şikayetlerde, kayıtlar esnasında okul yönetimlerince velilerden kayıt parası veya bağış adı altında para talep edildiği iddiaları yer almaktadır.

İlgi (c) Kanun değişikliği ile zorunlu eğitim süresi 8 yıldan kesintisiz 12 yıla çıkartılmış olup bu bağlamda ilgi (a) Anayasamızın 42'nci maddesinde ve ilgi (b) Kanunun 2 'nci maddesinde "İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır." hükmü yer almaktadır."

Ayrıca, Bakanlığımızın ilgi (d) Genelgesinde de; "Okul-aile birlikleri temsilcileri, öğrenci velileri ile bağış yapılması amacıyla karşı karşıya getirilmeyecek, öğrenci kayıt-kabulü ve diploma verilmesi karşılığında okul-aile birlikleri hesabına para yatırılması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır," ifadesi ile de Anayasamızın ve ilgili (b) Kanun hükümleri tekrar edilerek kayıt esnasında velilerden hiçbir şekilde para talep edilmemesi için Valilerimize gerekli hatırlatma yapılmıştır." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif - 8 yıl önce
Siz istediğiniz kadar yayımlayın, hala isteniyor
Misafir Avatar
Hacı hasan - 8 yıl önce @Akif
Biz neden görmedik
Avatar
hatice yildirim - 7 yıl önce
Halen kayit parasi isteniyor. Ogretmen secimi yaptiriliyor 2000 3000tl isyeniyor.yazık veren var veremeyen var. Osmaniye ilkogretim okullarında
Avatar
serkan yıldız - 7 yıl önce
arkadaslar kayıt parası ıstenmıyor adı degıstı a b c d e dıye gruplandırmıslar a en ıyı ogretmen tl aıdat sayıyorlar top kagıdı kademe kademe dusuyor aıdat vermez sıkayet eder ısen en kotu ogretmen dıye tabır ettıklerı ogretmenlere verıyoruz dıyıp tehdıt edıyorlar durum bundan ıbareta
Avatar
adem - 7 yıl önce
Aynen daha bugün on kayıtta para yerine 3paket kağıt istendi yani b yolunu buluyorlarr .. devlet buna bir çözüm bulsun
Avatar
Osman - 7 yıl önce
Ankarada devlet okuluna gittim ikizlerimi anaokuluna yazdırmak istedim benden 1680 lita kayıt parası istediler arti birde liste bunlarida alcaksiniz dediler durumum yok dedim yapacak bili yok dediler bu duyurulari tınlamıorlar
Avatar
Tuncay - 7 yıl önce
Arkadaşlar vermeyin hakkınızı sonuna kadar savunungerekirse milli Eğitim e çıkın yazık güna zaten devlet bu öğretmenlere maaş bağlamış okullara yardım ediyor uyanık olmak lazım cevrenizdekileride bilgilendirin
Avatar
abdulbaki gultepe - 7 yıl önce
anaokuluna kayit yaptirdim guvenlik kart sistemi icin 65 kayit icin 50 tl alindi
Avatar
Selda - 7 yıl önce
Valla bugün oğlumu Kadıköy'de bir liseye kaydettirmek için aradım (devlet okulu). Bana herşey tamamsa gelip kaydını yaptırın dediler. Bunlar neler olduğunu sorunca da: 2 top fotokopi kağıdı, 3 adet pilot kalem, 3 adet tahta kalemi, Halk bankasına "bağış" adı altında ilk dönem için 200 TL Halkbankası'na yatacak, 30 TL de pul parası dediler :). İkinci dönemde de 200 TL "Bağış" yapılacakmış :) Vergi ödüyoruz arkadaşlar, devlet de şikayet edin diyor, yasal değil diyor. Şikayet ediyorum ama hiçbir şey yapılamıyor, göz yumuluyor. Bundan önce ortaokulda çocuğumun canına okumuşlardı, yazık. Hayır yani, çocuğumdan çıkarırlar acısını diye yatırıcaz mecbur, yeter ki okusun :( Bıktım yaa... Helal etmiyoruz paraları, Allah bildiği gibi yapsın... Allah'a havale ediyorum ilgili sömürücüleri, o daha iyi ceza verir ;)