MEB'den 'Öğrencilerimize Yönelik Uygulamalar' konulu resmi yazı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 'Öğrencilerimize Yönelik Uygulamalar' konulu resmi yazı yayımlandı. İşte detaylar...

MEB'den 'Öğrencilerimize Yönelik Uygulamalar' konulu resmi yazı
17 Ocak 2017 Salı 10:36

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 'Öğrencilere Yönelik Uygulamalar' konulu resmi yazı yayımlandı. MEB'in söz konusu yazısında; okullarda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili, kalıcı ve verimli olabilmesi, öğrenci, öğretmen ve velilerin yıl boyunca iş birliği içerisinde çalışmalarına bağlı olduğu kaydedildi. Bakanlık yazısında; okul dışı zamanlardaki eğitim öğretim ve sosyal faaliyetlerin sürdürülmesi ve bu faaliyetlerin okul içi öğrenmelerle köprü kurarak bütün oluşturması ise öncelikle velilerin öğretim faaliyetlerinden ev ödevleri veya sosyal faaliyetler yoluyla öğrencilere kazandırılmasının ayrı bir önem taşıdığı da kaydedildi.

İşte MEB'in konuya ilişkin yazısının tamamı:
 


Temel Eğitim Genel Müdürlüğü  
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 

Sayı: 10230228-200-E.486758 
Konu: Öğrencilerimize Yönelik Uygulamalar                                                                                                                     12.01.2017 


DAĞITIM YERLERİNE 


Nitelikli bir eğitimin toplumumuzun her bireyine en üst seviyede ulaştırılması amacıyla öğrencilerimizi sadece akademik bilgilerle donanmış bireyler olarak değil; milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmek Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle, 21. yüzyıl becerilerine sahip, eleştirel düşünebilen, problemlere doğru ve etkili çözümler üretebilen bireyler olmaları yönünde öğrencilerimiz için yapılacak her türlü faaliyet ayrı bir önem arz etmektedir.

Okullarımızda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili, kalıcı ve verimli olabilmesi, öğrenci, öğretmen ve velilerin yıl boyunca iş birliği içerisinde çalışmalarına bağlıdır. Okul dışı zamanlardaki eğitim öğretim ve sosyal faaliyetlerin sürdürülmesi ve bu faaliyetlerin okul içi öğrenmelerle köprü kurarak bütün oluşturması ise öncelikle velilerin öğretim faaliyetlerinden ev ödevleri veya sosyal faaliyetler yoluyla öğrencilere kazandırılması ayrı bir önem taşımaktadır.

Yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi, bunun yerine, öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir.Bu çerçevede, kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin tavsiye edilmesi uygun olacaktır.

Diğer taraftan karnelerin bir amaç değil, başarının değerlendirilmesi konusunda bir araç olduğunun öğrencilerimize ve velilerimize önemle ifade edilmesi hususunda gereğini rica ederim. 


 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.