MEB'den mevsimlik tarım işçisi çocukların eğitimine ilişkin resmi yaz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, il milli eğitim müdürlüklerine 'Mevsimlik Tarım İşçileri ile Göçer ve Yarı Göçer Ailelerin Çocuklarının Eğitime Erişimi' konulu resmi yazı gönderilmiştir.

MEB'den mevsimlik tarım işçisi çocukların eğitimine ilişkin resmi yaz
10 Mayıs 2016 Salı 12:48

Mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarının eğitime erişimi için MEB'den resmi yazı gönderildi. Söz konusu yazı kapsamında, artık çocuklar eğitimden geri kalmayacak. 

Mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelerin çocukları, durumları çerçevesinde okullarından ayrılmak zorunda kalıyorlar. Bu duruma maruz kalan ve zorunlu öğrenim çağındaki çocukların listesi, ailelerinin gideceği ilin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere bulunduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine en kısa zamanda teslim edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda:

"İlinde mevsimlik tarım işçiliği, göçer veya yarı göçer olarak ayrılanların zorunlu öğrenim çağındaki çocukların listesini, ailelerin gideceği ilin milli eğitim müdürlüğüne gönderilmek üzere bulunduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine en kısa zamanda teslim edilmesi..." hükmüne yer verilmiştir.

İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın söz konusu yazısı:

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.