MEB'den ertelenen sınavlara ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, ertelenen sınavlara ilişkin açıklamada bulundu. MEB sınavların ertelenmesi hakkında açıklama yaptı. - MEB ertelenen sınavlar-

MEB'den ertelenen sınavlara ilişkin açıklama
23 Temmuz 2016 Cumartesi 12:48

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), darbe girişimi sonrası ertelenen sınavlar hakkında açıklama yaptı.

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin bastırılması sonrasında MEB sınavları da ertelendi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan MEB tarafından daha önce ertelendiği duyurulan MTSAS-3 sınavının, MTAS-4 sınavıyla birleştirilerek 27 Ağustos 2016 tarihinde saat 11.00' de yapılacağı, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı'nın ise 21 Ağustos 2016 tarihinde yapılacağı açıklandı.

BAKANLIK AÇIKLAMASI:

Bakanlığımız Merkezi Sistem Sınav Yönergesi kapsamında 23 Temmuz 2016 tarihinde yapılması planlanan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSAS-3) ile 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılması planlanan Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı FETÖ/PDY terör örgütü darbe kalkışması nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Bu kapsamda; daha önce ertelendiği duyurulan MTSAS-3 sınavı, MTAS-4 sınavıyla birleştirilerek 27 Ağustos 2016 tarihinde saat 11.00' de yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı'nın ise 21 Ağustos 2016 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Ayrıca, üniversite sınavlarına girerek herhangi bir üniversiteyi kazanan açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi öğrencilerinin kayıt hakları mezuniyet durumlarına göre saklı kalacaktır. Konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile gerekli görüşmeler yapılmış, dolayısıyla öğrenciler herhangi bir mağduriyet yaşamayacaktır.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat:10.00 ve 14.00'de iki oturum halinde yapılması planlanmıştı. Ancak 15 Temmuz 2016 tarihinde terör örgütü FETÖ/PDY darbe kalkışması nedeniyle söz konusu sınavlar ileri bir tarihe ertelenmiştir.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği


Etiketler; #meb
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.