MEB'den Çalıştay Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Burslu Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme Süreci, Yurt İçi ve Yurt Dışı Dil Eğitimi Süreci Yurt Dışı Lisansüstü Öğrenim Süreci, Resmi Burslu Öğrencilerin İstihdamı ve Dönüş Sonrası Takibini içeren "Çalıştay" duyurusu yayımlandı. Çalıştay 3-4 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

MEB'den Çalıştay Duyurusu
27 Nisan 2016 Çarşamba 16:43

Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla, yurt dışında lisansüstü öğrenim gören bursiyerlerle ilgili 3-4 Mayıs 2016 tarihlerinde Çalıştay düzenlenecek. Çalıştay duyurusu Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden duyuruldu.

Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı bütçe kanunlarının verdiği yetkinin yanında bakanlar kurulunca bakanlığımıza tahsis edilen ve maliye bakanlığınca kullanım izni verilen Kandıra sınırlarında karşılanabilmektedir. Tahsis edilen kadrolar illerin öğretmen ihtiyaç listesi esas alınarak İl Milli Eğitim müdürlüklerine dağıtılmakta İl Milli Eğitim müdürlüklerince atama yapılacak alanlar ile bu olanlara atanacakların istihdam edileceği Eğitim Kurumları belirlenmektedir. Verilen eğitim kurumlarının Talim ve Terbiye Kurulu'nun 9 sayılı kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerinin atama yer değiştirme yönetmeliği hükümlerince yapılan duyurular çerçevesinde başvuru bulunan adaylar arasından tercihleri ve KPSS puan üstünlüğüne göre atamalar yapılmakta ve bu kapsamda yapılan atamalarla eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı karşılamaya çalışılmaktadır. Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde 3-4 Mayıs 2016 tarihlerinde Başkent Öğretmenevi’nde yapılacak çalıştayda bursluluk programının tüm süreçleri kapsamlı olarak ele alınacak. 

Burslu öğrencileri seçme ve yerleştirme süreçlerinin ele alınacağı çalıştayda; “burslu öğrencileri seçme ve yerleştirme süreci”,  “yurt içi ve yurt dışı dil eğitimi süreci”, “yurt dışı lisansüstü öğrenim (yüksek lisans doktora) süreci” ve “resmi burslu öğrencilerin istihdamı ve dönüş sonrası takibi” süreçleri ayrıntılı olarak değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Çalıştay Duyurusu:

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1416 sayılı Kanuna dayalı olarak 1929 yılından itibaren Bakanlığımızca lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına öğrenciler gönderilmektedir. Bu kapsamda öğrenim gören bursiyerlerimizle ilgili Genel Müdürlüğümüzce bir çalıştay düzenlenecektir.

Genel Müdürlüğümüz koordinesinde 03-04 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak olan bu çalıştayda bursluluk programının tüm süreçleri kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek olup detaylı çalıştay programı ekte yer almaktadır.


MEB Çalıştay Programı için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.