MEB'de danışman öğretmenler belirleniyor

MEB, şubat ayında atanacak öğretmenler için danışman öğretmenlerin belirlenmesine yönelik resmi yazı yayımladı.

MEB'de danışman öğretmenler belirleniyor
02 Ocak 2016 Cumartesi 15:40

MEB, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, şubat ayında ataması yapılan öğretmenlerin adaylık sürecinde birlikte çalışacağı danışman öğretmenlerin belirlenmesine yönelik il milli eğitim müdürlüklerine bir yazı gönderdi.

Yazıda danışman öğretmenlerin belirlenmesi süreci ve danışman öğretmenlerin belirleme kriteri de belirtilmiştir. Bu kriterlerin başında adaylık dahil en az 10 yıllık hizmet süresinin bulunması gelmektedir. Ayrıca öğretmenin ulusal ve uluslararası projelerde koordinatör, danışman veya katılımcı öğretmen olarak görev almış olması, okul gazetesi, okul dergisi, şiir dinletisi gibi sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlamış olması, iletişim becerisi ve temsil yeteneğinin güçlü olması da tercih sebepleri arasında yer alacaktır.

Bu kapsamda belirlenen öğretmenlerin listesi Bakanlığın belirlediği forma eklenerek 8 Ocak 2016 tarihi mesai bitimine kadar Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü gönderilmesi gerekmektedir.

İşte resmi yazı:

meb danışman öğretmen belirlenmesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Çok doğru bir modelleme. İnşAllah hayırlara vesile olur