MEB Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimde dünyanın ilk 20'si içindeyiz"

Meb Bakanı İsmet Yılmaz, Ümraniye'de okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan İsmet yılmaz, eğitimde sürekli ilerlediklerini ve dünyada ilk 20. sırada olduklarını sözlerine ekledi. İsmet Yılmaz'ın açıklamaları kamusaati.com adresimizde.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimde dünyanın ilk 20'si içindeyiz"
26 Mart 2017 Pazar 19:50

Millî Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, İstanbul Ümraniye´de okul müdürleri, öğretmen ve okul aile birliği yöneticileri ile bir araya geldi. Eğitimde büyük başarılar elde ettiklerini ifade eden İsmet Yılmaz, Eğitimde Dünyanın ilk 20'si içerisinde olduklarını dile getirdi. İsmet Yılmaz'ın eğitim haberleri ile ilgili açıklamasına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ümraniye'de okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği yöneticileriyle buluşan İsmet Yılmaz, eğitimin güvenlik ve savunmadan önce geldiğini söyledi. Eğitimin iyi olması durumunda sağlığın ve güvenliğinde iyi olacağını belirten Yılmaz, "Eğitime önem vermenin ölçüsü, kendi kaynağınızdan ne kadar pay ayırdığınızla alakalıdır. Kaynağınızı, sizin için önemli olan ne ise en çok payı ona ayırırsınız. Biz merkezi hükümet bütçesinden eğitime, 122 milyar lira yüzde 20 pay ayırdık. 2002 yılında eğitime harcanan 11 milyar lira, oranı yüzde 10. Şimdi 122 milyar lira ve bütçenin yüzde 20´si ayrılıyor." şeklinde komuştu.

Okulları Akıllı Tahtalar ile donattık

2.5 milyar kitabı ücretsiz dağıttıklarını hatırlatan Bakan Yılmaz, isterlerse özel okullara da bu kitapları vermeye başladıklarını belirtti.

FATİH Projesi´ni de başlattıklarından bahseden Yılmaz, öğrenmeyi öğrenen bir nesil yetiştirmek istediklerini aktardı. Fırsat eşitliğini sağlamak için eğitim teknolojilerini yaygınlaştırdıklarını dile getiren Yılmaz, ortaokul ve liseleri akıllı tahtalarla donattıklarına işaret etti. Öğrencilere daha sağlıklı beslenmeleri için haftanın 3 günü süt dağıttıklarına değinen Yılmaz, bundan yaklaşık 6 milyon öğrencinin faydalandığına dikkati çekti.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 9 milyona yakın öğrencinin yetiştirme ve destekleme kurslarından faydalandığını hatırlatan MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye´de eski dönemdeki eğitim sisteminde yaşanan olaylara da değindi. Geçmiş yıllarda, ortaokulu bitirmek için yapılan sınavda sorulan ´Arının solunum sistemi ve kurbağanın dolaşım sistemi´ sorularını eleştirdi.

Eğitimde dünyanın ilk 20´si içindeyiz

Geçmiş zamandaki soruları eleştiren Yılmaz, "Arının solunum sistemi ile kurbağanın dolaşımı sisteminin evladımıza ne faydası var? Dolayısıyla güncel hayatta faydası, katkısı olmayan bilgileri boşuna evlatlarımıza vermeyelim. Eğitimde ilerliyoruz. Eğitimde dünyanın ilk 20´si içindeyiz. Eğitimin amacı üretmek ve gelir elde etmek, insanımızı, milletimizi, toplumumuzu zengin kılmaktır." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.