MEB Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı; Öğretmen Akademisi kuruluyor

Başkent öğretmenevinde 81 il milli eğitim müdürü ve bakanlık üst düzey bürokratlarıyla bir araya gelen MEB Bakanı İsmet Yılmaz çok önemli açıklamalarda bulundu. Eğitimde kaliteyi arttırmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, bakanlık olarak, Öğretmen Akademisi kuracaklarını söyledi.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı; Öğretmen Akademisi kuruluyor
14 Haziran 2016 Salı 10:49

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  bakanlık üst düzey bürokratları ve 81 İl Milli Eğitim Müdürü ile Ankara Beştepe Öğretmen evinde br araya geldi. Başkent Öğretmen evinde yapılan bilgilendirme ve istişare toplantısında konuşan MEB Bakanı İsmet Yılmaz çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de son 13 yılda büyük başarılara imza atıldığını ifade eden Yılmaz, Eğitim alanında da büyük başarılara imza atıldığını dile getirdi. Bir ülkenin gelişebilmesi için cehaletin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten İsmet Yılmaz, tüm kötülüklerin cehaletten kaynaklandığını söyledi. Yılmaz, "Her ne sorun varsa çözüm eğitimdedir. Cehalet varsa çözüm eğitimde, yoksulluk varsa, terör varsa çözüm eğitimdedir. Irkçılık da cehaletten kaynaklanıyor, kavga da cehaletten kaynaklanıyor. Ama cehaleti gidermenin yolu eğitimdir. Yoksulluğu da gidermenin yolu eğitimden geçiyor." şeklinde konuştu.

2002 yılında bu zamana kadar eğitim alanında dev adımların atıldığına dikkat çeken İsmet Yılmaz, "Türkiye'de 2002 yılında üniversite sayısı 76 idi. Şimdi toplam sayı 193 oldu. İlave üniversiteler de kurulacak daha. Türkiye'de 80 yılda 76 üniversite yapıldı. 14 yıllık dönemde üniversite sayısı 193'e yükseldi. Sadece üniversite sayısının artmış olması bile bu alanda eğitime yapılan katkıları göstermektedir. Yeter mi yetmez tabi." diye konuştu. 

İlk ve ortaöğretimde eğitim kalitesinin arttığını dile geltiren MEB Bakanı İsmet Yılmaz, ülkenin her yerinde eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığını ifade etti. TEOG sınav sonuçlarını örnek gösteren Yılmaz, Van, Şırnak, Tunceli, Muş gibi doğu illerinde TEOG birincilerinin çıktığını hatırlattı. İsmet Yılmaz, "İlkokul, ortaokul ve lisede böyle öğrenciler görüyorsanız, böyle bir gençlik görüyorsanız Türkiye'nin geleceğinden kaygı duymaya gerek yoktur. Türkiye'nin yarını parlaktır. Aydınlık Türkiye bizi beklemektedir." şeklinde konuştu.

Başarıların tesadüf olmadığını söyleyen Yılmaz, Türkiye'de fırsat eşitliğinin sağlandığından mutluluk duyduğunu ifade etti. 

"Öğretmen Akademisini kuracağız"

Eğitimde kaliteyi arttırmayı hedeflediklerini her fırsatta dile getiren MEB Bakanı İsmet Yılmaz, teknolojiyi de birlikte kullanarak eğitim alanında çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekti. Bulunduğumuz çağın tüm teknolojik gelişmelerini eğitimde kullanılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde inşallah bu ikili eğitimi ortadan kaldıracağız. Çocuklarımıza daha nitelikli bir eğitim vereceğiz. Türkiye'nin 2023 hedefleri var. İnanırsak hedeflerimize ulaşırız. Bunu yolu da eğitimi kaliteli yapmaktan geçer." dedi

Öğrenmeyi öğreten evrensel açık projelerin üretilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, değerlerle gurur duyulmayı öğreneceklerini söyledi. Yapacak çok işleri oduğunu ifade eden MEB bakanı İsmet Yılmaz ilk olarak, "Öğretmen akademisini kuracağız."  dedi.


Etiketler; #ismet yılmaz
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.