MEB, 3308 ile 5510 sayılı Mesleki ve Teknik Eğitim Kanununda değişiklik yapıldı

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM), 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve 5510 sayılı Kanunda değişiklik yapıldığını açıkladı. Peki değişiklik kanununda neler bulunuyor? Detaylar haberimizde.

MEB, 3308 ile 5510 sayılı Mesleki ve Teknik Eğitim Kanununda değişiklik yapıldı
19 Aralık 2016 Pazartesi 11:00

Milli Eğtim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, 6764 sayılı Kanunla 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve 5510 sayılı Kanunda değişiklik yapıldığını duyurdu. 9 Aralık 2016 tarihinde yapılan değişiklik ile, öğrencilerin genel sağlık sigortası ile ilgili yenilikler bulunuyor.


Değişiklikte, mesleki ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimi gören öğrenciler (tatbiki mahiyetteki yapım ve üretim işlerinde çalışan öğrenciler) de iş kazası ve meslek hastalığı yönünden, bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar hakkında ayrıca genel sağlık sigortası yönünden 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin (b) bendi kapsamında sigortalı sayıldığı belirtildi. 


MEB Resmi yazi MEB Resmi yazi
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.