Kütahya'da beden eğitimi dersi öğretmenleri isyanda

Beden eğitimi öğretmenlerinin yaşadığı zorluklar öğretmenlerin spor faaliyetine katılmama kararı almalarına neden oluyor.

Kütahya'da beden eğitimi dersi öğretmenleri isyanda
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süredir beden eğitimi öğretmenlerinin yaşadıkları sorunlara her gün yenileri ekleniyor. Geçtiğimiz dönemlerde Spor Kafileleri Seyahat Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik sonucu karşılaşmalara gitmeleri adeta engellenen beden eğitimi öğretmen ve öğrencileri şimdi de farklı bürokratik işlemlerle engelleniyor. 

Spor liseleri haricinde Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kararı ile Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda beden eğitimi öğretmenlerinin yer almalarının fiilen engellenmesi sebebiyle tepkilerini dile getiren öğretmenler sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Resmi ve izinli olarak katıldıkları bazı faaliyetlerde ödeneklerini çeşitli gerekçelerle eksik aldıklarını belirten öğretmenler çareyi hiç bir etkinliğe katılmamakta buldu. Çok sayıda beden eğitimi öğretmeni herhangi bir sosyal ve sportif faaliyete katılmadıkları gibi öğrencilerin de katılmalarını teşvik edemez hale geldi.

Beden eğitimi öğretmenleri yaşananlarla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çözüm üretilmesini talep ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.