Koncuk: Mülakatın 2010 KPSS Hırsızlığından farkı nedir!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk öğretmen ve memur alımlarında mülakat sistemine dair eleştirilerde bulundu. Mülakata karşı hashtag hazırlayacaklarını da duyurdu.

Koncuk: Mülakatın 2010 KPSS Hırsızlığından farkı nedir!
18 Ekim 2016 Salı 11:43

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk öğretmen ve memur alımlarında mülakat sistemini eleştirerek “Mülakat, artık nitelikli olma yarışını sona erdirecek ve tüm işsiz gençler bilgide yarışmak yerine, torpil bulmada yarışa girecektir.Yazık!” dedi.

Genel Başkan Koncuk konu ile ilgili kişisel twitter hesabından açıklamalarda bulundu.Koncuk;

“2010 yılında KPSS'de hırsızlığı ortaya çıkardık.O tarihte hırsızlık yapanlar alın teri ile KPSS ye çalışanların alın terlerini çalmışlardı.

Bugün mülakat denilen ucube bir anlayışla KPSS'de yüksek puan alanların öğretmen olması engellendi.2010'daki hırsızlıktan farkını izah edin.

Mülakat adı verilen, esasen haksızlığı meşrulaştıran yöntemi icat edenlerin 450 bin genci, anne babaların yüzüne bakma cesareti var mıdır?

Memur veya öğretmen alımında mülakatı, bu ülkenin vicdanlı hiç bir vatandaşı kabul etmeyecektir.Israr edenler vicdanlarda mahkum olacaktır.

Mülakat, artık nitelikli olma yarışını sona erdirecek ve tüm işsiz gençler bilgide yarışmak yerine, torpil bulmada yarışa girecektir.Yazık!

Bugün saat 21:00'da mülakata karşı hashtag hazırlayacağız.Sadece öğretmenlikte değil, tüm memur alımında mülakata hayır, diyeceğiz.” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.