İsmail Konçuk'dan MEB'e, "1 milyon kişiyi nasıl teftiş edeceksiniz?"

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına personel alımında mülakat çok tartışılan bir konu haline geldi. Peki mülakat gerçekte yararlı mı? Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, mülakata karşı olduklarını ve torpil ile eşdeğer olduğunu ifade etti.

İsmail Konçuk'dan MEB'e, "1 milyon kişiyi nasıl teftiş edeceksiniz?"
01 Mart 2017 Çarşamba 09:00

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk,  Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 500 müfettiş alımının yetersiz olduğunu ifade etti. Mülakata tamamen karşı olduklarını ifade eden Konçuk, "Türkiye Kamu-Sen mülakatın her türlüsüne karşıdır. Mülakatla asla başarı ölçülemez. Bize göre Mülakat=torpildir. Bu tartışılmaz bir gerçektir." dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarına mülakat ile alımı sert bir şekilde eleştiren Konçuk, "Subjektif bir yöntem olan mülakatla yapılan öğretmen, memur, yönetici ya da müfettiş alımı Türkiye Kamu Sen'in savunduğu bir yöntem değildir." açıklamasında bulundu. Mülakatın her türlüsüne karşı olduklarını beyan eden İsmail Konçuk,  "Türkiye Kamu-Sen mülakatın her türlüsüne karşıdır. Mülakatla asla başarı ölçülemez. Bize göre Mülakat=torpildir. Bu tartışılmaz bir gerçektir." dedi.

MEB'de yapılan 500 müfettiş alımı yetersizdir

MEB'de yapılan 500 müfettiş alımının da yetersiz olduğunu dile getiren Konuçuk, "Eldeki tüm müfettişlerin de değerlendirilmesi gerektiğini açıklayan Kamu Sen'dir. Kaldı ki, 1 milyon çalışanı bulunan MEB'i 500 müfettiş ile teftiş edeceğiz iddiasında bulunmak akıl dışıdır. Yanlıştan hızla dönülmelidir." dedi.

1 milyon kitleyi nasıl teftiş edeceksiniz

MEB Bakanı İsmet Yılmaz'a seslenen Konçuk, "Milli Eğitim Bakanı Sayın Yılmaz'a soruyorum, geride kalan müfettişleri gözden çıkararak 1 milyonluk kitleyi nasıl teftiş edeceksiniz? Sayın Yılmaz şayet geride kalan müfettişlere de teftiş görevi verecekseniz, bunları 500 kişinin özlük haklarından mahrum bırakmak izah edilemez." şeklinde konuştu.

Kadro 3000'e çıkarılmalı

Teftişin bakanlık merkezli olması gerektiğini dile getiren İsmail Konçuk, "Türk Eğitim Sen olarak teklif ediyoruz, Teftiş, Bakanlık merkezli olmalı ve kadro 3000'e çıkarılarak, ortadaki büyük haksızlık giderilmelidir." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.