İlave kademe verilecek öğretmen ve personeller

MEB, görev yapan öğretmen ve diğer kadrolardaki personelin ortaokul ve lise dengi okullarda ilave kademe verilip verilmeyeceği konusunda bir görüş yazısı yayımladı.

İlave kademe verilecek öğretmen ve personeller
11 Mayıs 2016 Çarşamba 11:12

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen ve diğer personelin ortaokul dengi ve lise dengi okullarda, hazırlık sınıfı okuyanlara giriş derece ve kademesine ilave verilip, verilmeyeceği konusunda yazı yayımlandı. 

Yayımlanan yazıda Şanlıurfa ilinde görev yapan öğretmen ve dier kadrolardaki tüm personelin ortaokul ve lise dengi okullarda, hazırlık sınıfı okuyanlara giriş derece ve kademesine ilave bir kademe verilip, verilmeyeceği konusundaki ilgi yazısının incelendiği belirtildi. Yazıda 657 Devlet Memurları kanununun 36 ncı maddesinin "Ortak Hükümler Başlığı" hükmü hatırlatılıp,  ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların öğrenimi sırasında fazla olması halinde halinde ilave bir kademeden faydalanmaları gerektiği görüşü belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazı şu şekilde;

"İlimizde görev yapan öğretmen ve diğer kadrolardaki tüm personellerin ortaokul ve lise dengi okullarda, hazırlık sınıfı okuyanlara giriş derece ve kademesine ilave bir kademe verilip, verilmeyeceği konusunda tereddüde düşüllüğü hakkındaki ilgi yazınız incelenmiştir
 
Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin "Ortak Hükümler Başlığı"  A bendinin 6 ncı fıkrasının (b) bendinde "Ortaokul ve dengi,  lise ve dengi okulların normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır" hüküm yer almaktadır
 
Bu itibarla; ortaokul ve dengi,  lise ve dengi okulların öğrenimi sırasında fazla olması halinde halinde ilahi bir kademeden faydalanmaları gerektiği mütaala edilmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.