İl Dışı atama iptali isteyen öğretmenlere MEB'den önemli açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 27 Haziran 2016 tarihinde belli olan İller arası isteğe bağlı yer değiştirme atamalarında yer değiştirmeyi istemeyen öğretmenlerin atamalarının iptali ile ilgili bir duyuru yayımladı.

İl Dışı atama iptali isteyen öğretmenlere MEB'den önemli açıklama
15 Temmuz 2016 Cuma 13:50

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016 yılı İl Dışı- İller Arası yer değiştirme atamaları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. 27 Haziran 2016 tarihinde açıklanan il dışı tayin atama sonuçları ile ilgili yer değiştirme istemeyen öğretmenlerin atamalarının iptal edebileceğini ifade etti. MEB'in konu ile ilgili yazılı açıklaması şu şekilde;

"Bilindiği gibi 2016 yılı öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme atamaları 27 Haziran 2016 tarihinde sonuçlandırılmıştır. İller arası isteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunan öğretmenlerin istemeleri halinde atamalarının iptal edileceği ilgi Onay ile uygun görülmüştür. 
Bu çerçevede iller arası isteğe bağlı ataması yapılan öğretmenlerden görev yerlerinden ayrılmamış olanlar, istemeleri halinde en geç 22 Temmuz 2016 tarihine kadar atamalarının iptali için il millî eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunacaklar ve iptal dilekçeleri ise en geç 26 Temmuz 2016 tarihinde Bakanlığımıza gönderilecektir. 
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."

İptal işlem başvurusu ne zaman başlayacak?

İl Dışı atama işlemini gerçekleştiren ve görev yerinden ayrılmayan öğretmenlerin, istemeleri halinde 22 Temmuz 2016 tarihinden itibaren atama iptali için MEB il müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. İptal işlemi için dilekçe teslim etme tarihi ise son olarak 26 Temmuz 2016 tarihi olarak belirlendi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.