Göreve iade edilen 3 bin 400 öğretmenin il il dağılımı

FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 3400 öğretmenin göreve iade süreci başladı. Hangi ilden kaç öğretmen göreve iade edilecek? İllere göre göreve iade edilen öğretmenlerin sayısı ve göreve geri dönecek öğretmenlerin il il dağılımına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Göreve iade edilen 3 bin 400 öğretmenin il il dağılımı
20 Ekim 2016 Perşembe 23:36

15 Temmuz 2016 Kanlı Darbe girişimi sırasında açığa alınan ve görevden uzaklaştırılan bazı öğretmenlerin göreve iade süreci başladı. Açığa alınan öğretmenler arasından 3 bin 400 kişi göreve iade edileceği daha önceden duyurulmuştu. Peki hangi ilden kaç öğretmen göreve iade edildi. İşte detaylar.

İzmir'de FETÖ soruşturmasında görevden uzaklaştırılan 149 öğretmen görevine geri dönüyor. Eğitim Bir-Sen Ağrı'da 16 öğretmenin göreve iade edildiğini açıkladı.

Yeni KHK ile göreve iadeler olacak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yeni KHK hazırlıklarının devam ettiğini ifade ederek, Yeni KHK ile birlikte göreve iade edileceklerin olacağını açıklamıştı. Nurettin Canikli, "Yeni KHK'lar gelecek. Çok taze bir KHK daha hazırlıyoruz. İstihbarat ile düzenlemeler masada, bir noktaya geldik. Bu KHK'ya yetişip yetişmeyeceğini bilmiyoruz. Düzenleme bu KHK'ya yetişir mi bilmiyoruz. Yeni KHK ile göreve iade edilenler olacak." demişti. 

İsmail Konçuk Twitter üzerinden açıkladı

Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, MEB'de diğer açıkta olanlar için önümüzdeki birkaç hafta içerisinde değerlendirmeler yapılacağını ve Temmuz ayından bu zamana açıkta bekleyenlerden 3 bin 400 öğretmenin göreve iade edileceğinin anlaşıldığını ifade etmişti.

Türk Eğitim Sen ise gönderdiği mesajda 606 öğretmenin İstanbul'da göreve iade edildiğini ifade etti. 

İzmir'de 149 öğretmen,

İstanbul'da 606 öğretmen,

Ağrı'da 16 öğretmen,

Göreve iadeler açıklandıkça haberimizden öğrenebilirsiniz. 

25 Kasım 2016 tarihinden itibaren göreve iade edilenlerin isim listesi için TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Omer arıcı - 7 yıl önce
Manıssa