Eksik kitaplar ne zaman dağıtılacak? MEB Bakanı İsmet Yılmaz cevapladı

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, eksik kitapların ne zaman dağıtılacağını ifade etti. Yılmaz, Öğretmen akademisi ile ilgili de değerlendirmede bulunarak, durumu YÖK ile orta yol bularak halledeceklerini ifade etti.

Eksik kitaplar ne zaman dağıtılacak? MEB Bakanı İsmet Yılmaz cevapladı
24 Ekim 2016 Pazartesi 17:44

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği" temasıyla düzenlenen 2. Eğitim Kongresinin açılışındaki konuşmasının ardından, öğle yemeğinde bir araya geldiği gazetecilerin sorduğu sorulara cevap verdi. Özellikle MEB tarafından öğrencilere dağıtılmayan kitaplar ile ilgili konuşan İsmet Yılmaz, 300'ün üzerinde kitap dağıtıldığını, hemen hemen bu ay sonunda kitapların tamamının dağıtılacağını ifade etti.

  FETÖ´nün darbe girişiminin ardından bakanlık bünyesinde yürütülen soruşturmalar ve 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin sorular üzerine Yılmaz, yargının görevinin "bir suç işlendiği iddiası üzerine soruşturma başlatmak, suçun faillerini oraya çıkarmak ve gereken hukuki yaptırımları yapmak" olduğunu ifade etti.

Eksik kitaplar bu ay sonunda öğrencilerde

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, eksik ders kitaplarıyla ilgili ihale sürecine ilişkin soruya, "Hemen hemen bu ay sonuna kadar hepsinin tamamlanacağını söylüyorum." Bakan Yılmaz, okulda okuyan çocuğuna, "bütün kitaplarınız geldi mi" diye sorduğunda çocuğunun bir kitabının gelmediğini söylediğini aktardı. 300´ün üzerinde kitap dağıtıldığını belirten Yılmaz, bunlardan bir tanesi bile eksikse bile ekim ayının sonuna kadar öğrencilerin elinde olacağını bildirdi. Öğretmen Strateji Belgesi´ne ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, konuya ilişkin paydaşlardan alınan görüşlerden sonra belgeyi imzaladıklarını ve Kalkınma Bakanlığı´na Yüksek Planlama Kurulu kararına sunulması için gönderdiklerini kaydetti. Kurul´un üyelerine Strateji Belgesi´ni göndererek görüş alındığını dile getiren Yılmaz, "Muhtemelen uzmanlık olan bakanlık görüşüne uyarlar diye düşünüyoruz. Bu yılın sonuna kadar çıkmasının uygun olacağını düşünüyoruz." cevabını verdi. 

Biz de bir orta yolu YÖK ile bulacağız

İsmet Yılmaz, Öğretmen Strateji Belgesi´nde Öğretmen Akademisi´ne ilişkin de konuların bulunduğunu söyledi.Yılmaz, "Nihai hedef eğitim fakültelerinin kapatılıp her bölüm öğrencilerinin akademiye gidip öğretmen olması mı?" sorusu üzerine Yılmaz, "Hayır öyle değil. Öğretmen Akademisi´ni bünyemizde bulunan öğretmenlerin hizmet içi eğitimini yapmak için düşünüyoruz." diye konuştu.

Eğitim Fakülteleri´ne bir taban puan getirilmesine ilişkin daha önceki açıklamalara değinen Yılmaz, "Çocukluğundan beri öğretmen olacağım diyeni bizim almamız lazım. Bu olmaz dedi YÖK Başkanı. ´Ancak tezli yüksek lisansı getirerek bu eğitim fakültelerindeki öğretmenlerimizin akademik seviyesini biraz daha yükseltiriz´ diyor." ifadelerini kullandı.

İncelediği eğitimde ileri ülkeler arasında 4 yıllık üniversite eğitimi alan hemen hemen bulunmadığını, 5, 6, 7 yıl akademik eğitim aldıktan sonra öğrencisiyle baş başa kalan öğretmenlerin bulunduğuna işaret eden Yılmaz, "Biz de bir orta yolu YÖK ile bulacağız." şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.