Danışmanlık Tedbirleri Uygulamaları El Kitabı yayımlandı

Risk altında bulunan çocuklarımıza destek sağlayan rehberlik öğretmenleri için Danışmanlık Tedbiri Uygulamaları El Kitabı hazırlandı.

Danışmanlık Tedbirleri Uygulamaları El Kitabı yayımlandı
03 Ocak 2017 Salı 15:28

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, risk altında bulunan çocuklarımıza destek sağlayan rehberlik öğretmenleri için Danışmanlık Tedbiri Uygulamaları El Kitabı hazırlandı.

Hazırlanan kitapta;
* Yasal süreçler, 
* Görüşme teknikleri, 
* Planlama/raporlandırma, 
* Psikososyal programlar, 
* Psikososyal modüller başlıkları ile beş bölüm bulunuyor.

Sosyal çalışmacılar el kitabından yararlanarak; iletişim becerileri, akran baskısına hayır diyebilme, madde kullanımı, öfke kontrolü, aile içi ilişkiler ve cinsel istismar gibi konularda örnek teşkil edecek modüllere ulaşabilecek.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan kitapla ilgili açıklama şöyle;

''Ülkemizde büyümekte olan binlerce çocuk var. Onlara okullarımız ve öğretmenlerimiz sayesinde ulaşıyoruz.  Çalışmalarımızı  çocuklarımızın güvenli , huzurlu ve sağlıklı  bir şekilde büyüyebilmeleri için gerekli tedbirleri alarak planlıyoruz. Danışmanlık Tedbiri Uygulamaları El Kitabı risk altında bulunan çocuklarımıza destek sağlayan rehberlik öğretmenlerimiz için hazırlanmıştır.

Çocuklarımız, gelişimlerini tehdit eden çeşitli sorunlarla karşılaşabilmektedir. Eğitim ortamlarında öğrencilerin aileleri ile işbirliği yaparak, gelişim alanlarını destekleyerek, psikososyal sorunlarının ele alınması ve çözümlenmesinde rehberlik öğretmenlerinin yadsınamaz etkisi söz konusudur. Çocuklarımızın yüksek yararı doğrultusunda bireyi zorlayan olumsuz yaşantıların etkilerini en aza indirmek  ve istenmeyen davranışların tekrar edilmesini önlemek için olumlu gelişim ortamları oluşturmamız gerekmektedir.
         
Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan bu çalışma; yasal süreçler, görüşme teknikleri, planlama/raporlandırma, psikososyal programlar, psikososyal modüller başlıkları ile beş bölümden oluşmaktadır. Sosyal çalışmacılar el kitabımızdan yararlanarak; çocuk adalet sistemi hakkında bilgi sahibi olacak, hakkında danışmanlık tedbiri kararı verilmiş çocuk, anne/babası ve bakım vereni ile ön görüşme, planlama ve raporlama yapma becerilerini geliştirerek; örnek uygulamalardan hareketle kendi ihtiyaçlarına göre psikososyal destek programı hazırlayabilecektir. İletişim becerileri, akran baskısına hayır diyebilme, madde kullanımı, öfke kontrolü, aile içi ilişkiler ve cinsel istismar gibi konularda örnek teşkil edecek modüllere ulaşabilecektir.

Danışmanlık Tedbiri Uygulamaları El Kitabı ile geleceğimiz olan çocuklarımızın mutlu ve sağlıklı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamayı  temenni ediyoruz.''

Danışmanlık Tedbiri Uygulamaları El Kitabı´na ulaşmak için TIKLAYINIZ



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.