Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öğretmenlere Mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlaması münasebetiyle mesaj yayımladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öğretmenlere Mesaj!
18 Eylül 2016 Pazar 22:01


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlaması münasebetiyle mesaj yayımladı. 

Erdoğan, mesajında eğitim sisteminde geçmişten bugüne yaşanan değişimleri ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından eğitim sisteminde var olduğu anlaşılan açıklara ilişkin alınması gereken tutumu dile getirdi. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına en büyük katkıyı, eğitimde elde ettiği başarıların sağlayacağını belirten Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı: "BAŞARI VİZYON İLE GELDİ" "Ülke ve millet olarak, çok değil, çeyrek asır, yarım asır önce, standartlarımız öylesine düşüktü ki, eğitim ilk sıralarda kendine yer bulamıyordu. Bunun için, Türkiye'ye ve Türk Milletine hizmet için 14 yıl önce yola çıktığımızda, önceliği, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 alana vermiş, bunların en başına da eğitimi yerleştirmiştik. Nitekim, Türkiye'nin özellikle son dönemde kat ettiği mesafenin en somut, en çarpıcı yansımalarını eğitim alanında görebilmemiz mümkündür. Bu başarının gerisinde çok büyük bir vizyon, çok büyük emekler, fedakarlıklar vardır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkemizin özünü de eğitim oluşturmaktadır. Kurduğumuz güçlü altyapı ve sağladığımız farkındalık sayesinde bugün ülkemizde tüm aileler, çocuklarına mümkün olan en iyi eğitimi vermenin çabası içindedir. "ESKİDEN AYRICALIK SAYILAN OKULLAR ARTIK ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNDE VAR" Eskiden ayrıcalık olan ve çok az sayıda evladımızın yararlanabildiği özel okullar, fen liseleri, nitelikli eğitim veren anadolu liseleri, yine yüksek standartta eğitim imkanı sunan meslek liseleri gibi okullar, bugün ülkemizin en ücra köşelerine kadar yaygınlaşmıştır. Aynı şekilde yüksek öğretim, liselerden mezun olan hemen her öğrencimizin ulaşabildiği bir imkan haline dönüşmüştür.

''Degerli ogretmenim... Gelecegimizin teminati olan cocuklarimizi ve genclerimizi, ulkelerine ve milletlerine hayirli insanlar olarak yetistirmek icin verdiginiz emek, gosterdiginiz gayret icin tesekkur ediyorum. Yeni egitim-ogretim yilinin hayirli olmasini, basariyla gecmesini diliyor, size sevgilerimi, saygilarimi sunuyorum.'' Recep Tayyip Erdogan Cumhurbaskani

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bir öğretmen olarak çok mutlu oldum.