Bakan Yılmaz'dan öğretmen alımı açıklaması

Bakan Yılmaz, ''20 Ağustos'tan sonra 10 bin öğretmen alımı daha gerçekleştireceğiz. İki yılda 80 bin öğretmeni eğitim camiamıza katacağız.'' dedi.

Bakan Yılmaz'dan öğretmen alımı açıklaması
30 Mart 2017 Perşembe 18:25

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sinop Valiliğini ziyaret ederek Vali Hasan İpek'ten kentteki yatırımlara ilişkin brifing aldı. Daha sonra partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, hükümetleri döneminde eğitim alanında çok büyük yatırımlar yapıldığını kaydetti.

Bakan Yılmaz öğretmen aalımlarıyla ilgili önemli bir açıklama da bulunarak,''Türkiye'de bu ana kadar atanmış öğretmenlerin sayısından çok daha fazla öğretmenimizi atadık. Şu anda görev yapan her üç öğretmenden yaklaşık ikisi bizim dönemimizde atandı. Geçen yıl 30 bin şubatta, 20 bin ekimde, toplam 50 bin öğretmen ataması yaptık. 50 bin sayısı bazı ülkelerin toplam kamu personeli sayısına eşittir. 20 bin öğretmen için alım yapacağımızı da duyurduk, ilana çıktık. Önceki gün de öğretmen adaylarının hangi mülakat merkezlerinde sınava gireceğini açıkladık. 20 Ağustos'tan sonra 10 bin öğretmen alımı daha gerçekleştireceğiz. İki yılda 80 bin öğretmeni eğitim camiamıza katacağız." ifadelerine kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdelemişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınlar gününde katıldığı programda öğretmen atamaları konusunda müjdeyi vermişti. Erdoğan, "Ağustos’tan sonra 10 bin öğretmen daha alınacak" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.