Avcı: "Vatandaşlarımız öğretmenlerimize sahip çıktı""

Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı doğudaki öğretmenlerin terör olaylarına karşı vatandaş desteği aldığını belirtti.

Avcı:
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli Eğitim bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtladı. Bakan Avcı terör olayları nedeniyle öğretmenlerin doğuya gitmeyeceği iddialarına karşı 26 bin öğretmenin bölgede göreve başladığını söyledi. Bölgedeki vatandaşların öğretmenleri bağrına bastığını söyleyen Avcı, öğretmenlerin sorunlardan mümkün olduğunca az etkilenmeleri için çalıştıklarını söyledi.

Yurtdışında Türk'ün olduğu her yerde eğitim görevlerine devam ettiklerini de kaydeden Bakan Avcı, 25 farklı ülkede bin 729 personelin bulunduğunu ve eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. 

Şubat atamalarına da değinen Bakan Avcı, bu atama döneminde de 30 bin atama yapılacağını tekrarladı. Ayrıca Avcı öğretmenlerin staj yapacağını da söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı yurtdışında yaşayan Türkler ve seçimde oy kullanma oranı ile ilgili de konuştu. 3 milyon yurtdışı seçmeni anımsatan Bakan Avcı, bunların yalnızca 700 bin kadarının oy kullanmasının kötü olacağını söyledi.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.