Aday öğretmenlere uygulanacak sözlü sınav kaldırılmalı mı? (Anket)

Geçtiğimiz günlerde asli öğretmenliğe geçiş sınavı için kılavuz yayımlanmış ve bu kılavuzla aday öğretmenlere sözlü sınav getirilmişti. Peki sizce aday öğretmenlere sözlü sınav uygulaması iptal edilmeli mi? Anketimize katılın.

Aday öğretmenlere uygulanacak sözlü sınav kaldırılmalı mı? (Anket)
22 Ocak 2016 Cuma 13:39

MEB, geçtiğimiz günlerde aday öğretmenler için sınav kılavuzu yayımlamıştı. Bu kılavuzda dikkatleri çeken ilk şey aday öğretmenlerin 19 Mart'ta gireceği yazılı sınav sonrası bir de sözlü mülakata tabi tutulması oldu.

İl milli eğitim müdürlüklerince 21 Mart'tan itibaren yazılı sınavda başarılı olan adayın katılacağı sözlü mülakat birçok aday öğretmenin eleştirisine sebep oldu.

Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarda aday öğretmenler yapılacak sözlü mülakatın kaldırılmasını talep etti:


"Adayla, zaten KPSS gibi ağır bir imtihandan geçtik. Neden bir de bize güvenmeyip asli öğretmenliğe geçiş sınavı yapıyorlar? Onu bile henüz yeni özümsemişken bir de bu iş için sözlü mülakat uygulaması getiriyorlar. Mesleğe başlamadan soğuduk. Lütfen bu sözlü sınavı kaldırın."

Kamusaati.com olarak yeni bir anket yayımladık. Bu ankette aday öğretmenlik sınavında sözlü mülakat uygulansın mı uygulanmasın mı sorusu ile sizlerin sesini dile getireceğiz.

"Aday öğretmenler için sözlü sınav kaldırılsın mı?" isimli anketimize katılmak için tıklayınız.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Mülakatsız olmayacağını düşünüyorum.
Misafir Avatar
selim - 8 yıl önce @Selim
polislik sınavındaki gibi mülakatta dönen torpilleri unutmayalım