Aday öğretmenler yaz tatili yapacak mı?

Eğitim ve öğretimin yaz tatiline az bir süre kaldı. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen yaz tatiline girecek. Peki aday öğretmenler yaz tatili yapacak mı? Detaylar kamusaati.com adresinde

Aday öğretmenler yaz tatili yapacak mı?
18 Mayıs 2016 Çarşamba 10:40

Bu yıl ilk kez hayata geçirilen aday öğretmenlik yetiştirme süreci devam ediyor. Şubat ayında ataması gerçekleşen 30 bin öğretmen adayının yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanması kapsamında aday öğretmen yetiştirme süreci gerçekleştiriliyor. Toplam 714 saatlik eğitimin yapılacağı yetiştirme sürecinde aday öğretmenler iyi bir eğitime tabi tutulacaklar. Peki aday öğretmenler yaz tatili yapacak mı?


Toplam 24 hafta süreceği açıklanan aday öğretmen yetiştirme programı 714 saatte tamamlanacak. Danışman öğretmen eşliğinde sınıf içi, sınıf dışı ve okul dışı faaliyetler ile birlikte toplam 14 hafta sürecek eğitiminin saati 414 saat oluyor. Daha sonrasında ise seminer ve kurslar eşliğinde 10 hafta sürecek bir eğitim süreci başlayacak. 50 gün yani 300 saat sürecek bu eğitim yaz tatiline denk geliyor. 

Toplam 714 saatlik aday öğretmen yetiştirme süreci Ağustos ayının sonunda tamamlanmış olacak. Böylelikle aday öğretmenler 2016-2017 Eğitim sezonunun başında Eylül ayında görev yapacakları illere gidecekler. Yetiştirme süreci mart ayında başlamıştı.

Aday Öğretmenler Yaz Tatili Yapacak mı?

24 hafta sürecek eğitimin Ağustos ayının sonunda bitmesi planlanıyor. Yani aday öğretmenler yaz tatilinde eğitimlerde yer alacaklar.

 


Etiketler; #aday öğretmen
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.