40 bin öğretmen yer değiştiriyor

KHK'lar ile ihraç edilen ve açığa alınan öğretmenlerin yerine norm fazlası öğretmenler göreve başlayacak. Bu sayede 40 bin öğretmenin yeri değişecek. Peki atama işlemleri ne zaman sona erecek? Norm Fazlası öğretmenlerin ataması nasıl gerçekleşecek? İşte detaylar

40 bin öğretmen yer değiştiriyor
22 Eylül 2016 Perşembe 13:05

15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişimi sonrasında OHAL sonrası çıkarılan KHK'lar ile birlikte 28 bin öğretmen açığa alınmış, 20 bin öğretmen ise açığa alınmıştı. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılına 48 bin öğretmen açığı ile başlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen açığını Norm Fazlası öğretmenler ile karşılamayı planlıyor. Bu kapsamda MEB, norm fazlası öğretmenleri ihtiyaç olan okullara resen atayacak. İşte detaylar.

Tercihler ne zaman yapılacak?

Açığa alınma ve ihraç etme sonrasında ortaya çıkan öğretmen boşluğu Norm Fazlası öğretmenler ile doldurulacak. Atamalarda öncelik Norm Fazlası öğretmenler olacak.  MEB tarafından illere gönderilen genelgede,  norm kadro fazlası öğretmenlerin hem de aralarında İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek gibi Türkiye'nin gözde liselerinde 8 yılını dolduran tüm yönetici ile öğretmenlerin yer değiştirme için tercih yapacağını bildirdi. Tüm bu eğitimciler 23-26 Eylül tarihleri arasında tercihlerini yapacak ve 25 okul tercih edebilecekler.

Yayımlanan genelgede "Türkiye'nin varlığına, birlik ve beraberliğine karşı son dönemde yaşanan bazı olaylarda rol aldığı tespit edilen öğretmenlerin görevlerine son verilmesi nedeniyle öğretmen açığı oluştuğuna" dikkat çekilerek şöyle denildi: "Bu ihtiyacın bir kısmı atanan ve yetiştirme süreci tamamlanan ile gelecek ay ataması yapılacak sözleşmeli öğretmenlerle karşılanacak. Açığın bir kısmı da ihtiyaç ve norm fazlası öğretmenlerin öğretmen açığı bulunan eğitim kurumlarına atanmaları yoluyla giderilecek." denildi.

Yani okullarından norm kadro fazlası öğretmenler başka okullara gönderilecek. Bu atamalarda öncelik yeni açılan eğitim kurumları ile kapatılan ve MEB'e geçen 1029 özel okul olacak. Öğretmenler okullara hizmet puanı üstünlüğüne göre öncelikle çalıştıkları ilçelere ardından il içine atanacak. Tercih yapmayan ya da tercihine yerleşemeyen öğretmenin ataması valiliklerce resen yapılacak.

Proje okullarında görevli personelde yer değiştiriyor

Proje okullarında görev yapan ve 8 yılını doldurmuş okul müdürleri ve yöneticiler ile öğretmenler de genelgeye göre tayin istemek zorunda kalacak. Tayin işlemi yapmayan personel, norm fazlası öğretmenler gibi valilik tarafından ihtiyaç olan okullara atanacak. Proje okulların müdür ve öğretmenleri 2014'te yapılan düzenleme ile artık bakan oluru ile atanıyor. Geçtiğimiz eylül ayındaki yönetmelikle de bu okullara akademisyenlerin de müdür olarak atanması ve öğretmen olarak ders vermesinin önü açıldı. Proje okullarda yaklaşık 2 bin öğretmen ve yöneticinin başka okullara gitmesi bekleniyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Biraz hareket iyi olur.