30 bin aday öğretmene 35 bin danışman öğretmen

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen "Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri" açılışında konuşma yaptı. Bakan Avcı 30 bin aday öğretmene 35 bin öğretmenin danışmanlık yaptığını belirtti.

30 bin aday öğretmene 35 bin danışman öğretmen
22 Şubat 2016 Pazartesi 15:07

Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri" açılışında konuşma gerçekleştirdi. bakan avcı konuşmasında aday öğretmenlerin yönlendirilmesi, yetiştirilmesi programında 30 bin öğretmen adayına danışmanlık görevini yapan 35 bin öğretmen olduğunu söyledi. 

Türkiye genelinde 30 bin aday öğretmene eğitim verileceğini belirten Nabi Avcı, danışman öğretmenlerin bu günden itibaren seminer çalışmalarına başladığını ifade etti. Türkiye genelinde gerçekleştirilecek seminerlerin aynı saatlerde olacağını ifade eden Avcı bu durumu gösterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyük ve idealist bir camia olduğunun dikkatini çekti.

Bakan Avcı Ankara'da bulunan bin 838 öğretmen adayı için 2 bin 200 danışman öğretmen seçildiğini söyledi. Danışman öğretmenlerin seminerlerin ardından aday öğretmenlere rehberlik yapmaya başlayacaklarını söyledi.

Seminerler bugün başladı.

Şubat ayında atanan 30 bin yeni öğretmenin 6 aylık dönem içerisinde yetiştireceği seminerleri danışman öğretmenler gerçekleştirecek. Danışman öğretmenler, meslekte en az 10 yıl hizmet vermiş, ulusal ve uluslararası projelerde çeşitli görevlerde (danışmani koordinatör, katılımcı öğretmen) bulunmuş, iletişimi kuvvetli ve mesleğinde seçkin kriterlerinin bir veya birkaçına sahip öğretmenler olabiliyor.

Danışman öğretmenler, öğretmen adaylarına bakanlık tarafından hazırlanmış program çerçevesinde, rehberlik, yöneltme, mesleki bilgi ve beceri, izleme ve tutum - davranış ile ilgili tecrübelerini aktaracak. 

Bugün başlayan seminerler, aday öğretmenler göreve başlamadan en geç 29 Şubat 2016 Pazartesi günü bitirilmiş olacak.

Öğretmenliğin sanat olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenliğin sadece bilgiyle olmayacağını söyledi. Avcı, öğretmenliğin sanat olduğunu ve bu sanatında ustaların yanında öğrenilebileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.