Şubat'ta 30 bin Ağustosta 20 bin atama

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı öğretmen atamalarında uygulanacak yeni sistem hakkında bilgi verdi. Yapılacak yeni atamalarda doğuya giden öğretmenlere Kürtçe öğretilecek

Şubat'ta 30 bin Ağustosta 20 bin atama
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli Eğitim bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı NTV canlı yayın konuğu oldu. Atamalarla ilgili soruları yanıtlayan Avcı, Şubat'ta 30 bin Ağustos'ta 20 bin atama hedeflediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı son terör olaylarında yaşamlarını yitiren personel ve öğrencileri olduğunu belirterek yaşamlarını yitirenlere rahmet, kalanlara başsağlığı dileklerini iletti. 

Bakan Avcı Maliye Bakanı'nın Şubat'ta 78 bin kadro açacaklarını belirtmesine değinerek MEB olarak bundan en fazla istifade eden bakanlık olmak istediklerini söyledi. Açılacak kadrolar konusunda siyasi iradenin oluştuğunu belirten Bakan Avcı, 2016 atamaları için umutlu olduklarını söyledi.

2016 Şubat atamaları için 2014 KPSS sonuçlarına bağlı atama gerçekleştireceklerini söyleyen Bakan Avcı, mağduriyet yaşanmaması için Ağustos'ta da yeni sınava bağlı atamaların da yapılacağını söyledi. 

Yeni dönemde atanacak her bir öğretmen adayının bir danışman öğretmeninin olacağına vurgu yapan Bakan Avcı, bu kapsamda öğretmenlerin en iyi şekilde göreve başlayacağını söyledi. Danışman öğretmenlerin meslekte en az 10 yıl geçirmiş kişilerden seçileceği de vurgulandı. 

Doğuya giden öğretmenlere Kürtçe öğretilecek

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı doğuya atanan öğretmenlerin yaz dönemindeki hizmet içi eğitimde Kürtçe eğitime tabi tutulacağını belirtti. Bölgede yaşayan çocukların ve ailelerin ne demek istediğini anlayacak kadar temel bir Kürtçe eğitim verileceğini söyleyen Avcı, yaz döneminde bunun gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.