Şubat ataması dışında öğretmen alımı olacak mı?

Binlerce öğretmenin merakla beklediği Şubat 2017 öğretmen ataması dışında öğretmen ataması yapılacak mı? Sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman gerçekleşecek? AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz'dan sözleşmeli öğretmen alımı açıklaması

Şubat ataması dışında öğretmen alımı olacak mı?
30 Haziran 2016 Perşembe 08:15

Yüzbinlerce öğretmen adayının gözü kulağı yapılacak öğretmen ataması haberlerine kitlendi. Daha öncesinde MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın öğretmen atamalarının yalnızda Şubat aylarında olacağını ifade etmesinin ardından, öğretmen adayları hayal kırıklığı yaşamıştı. Sözleşmeli öğretmenlik alımı yapılacağı belirlenmesinden sonra, acaba Şubat 2017 öncesinde öğretmen alımı yapılacak mı?' sorusu gündeme geldi. Konu ile ilgili  AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz Meclis komisyonunda sözleşmeli öğretmenlik hakkında konuştu. Peki Şubat ayı öncesi öğretmen ataması yapılacak mı?

Türkiye büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı görüşmeler sonrasında kabul edildi. Sözleşmeli öğretmen maddesi ise yeniden görüşmeye tabi tutuldu. Sözleşmeli öğretmenlik maddesinin görüşüldüğü sırada AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, getirilen sözleşmeli öğretmenlik teklifinde öğretmenlerin 1 yıl değil 5 yıl sözleşme imzalayacağını ifade etti.


AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ayrıca atama bekleyen öğretmenleri heyecanlandıracak bir konuşmada gerçekleştirdi. Şubat ayı dışında da öğretmen alımı yapılacağını ifade eden Yılmaz, "Sözleşmeli kavramına takılmayalım, burada hayırlı, şubat ayında atanacak öğretmenlerin dışında ilave bir atamanın yapılacağı müjdesini de verelim. Ekstra atama olduğunu biliyorum, hayırlı bir teşebbüsün içindeyiz." açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.