"Şubat atamaları 30 bin Ağustos atamaları 20 bin"

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu atamalarla ilgili açıklama yaptı. Aydoğdu atama rakamlarını bir kez daha doğruladı.

11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu atamalarla ilgili açıklamalar yaptı. Aydoğdu Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılacağını, Ağustos'ta da 20 bin atama olacağını söyledi.

Bir süre önce Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından dile getirilen atamalarda net bir sayı verilmemiş, ancak bu düzeyde atamaların olacağı ifade edilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydoğdu daha net konuştu. 

Şubat ve Ağustos atamalarında toplam 50-52 bin kişilik bir atama yapılacağını söyleyen Genel Müdür, Şubat atamalarına göre Ağustos atamalarının belirleneceğini söyledi.

Hamza Aydoğdu açıklamasında öğretmen ihtiyacı konusuna da değindi. "Sınıf öğretmenliğinden ihtiyacımız 17 bin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden ihtiyacımız 16 bin, İngilizce'den 16 bin okul öncesinden ihtiyacımız fazla, Türkçe öğretmenliğinden fazla...'' ifadelerini kullanan Aydoğdu, bu atamalarda hangi branştan ne kadar atama yapılacağına ilişkin ayrıntı vermedi. 

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu Şubat atamasında staj yapacak öğretmenlerin 81 ilde istedikleri yerde staj yapabileceğini söyledi. 4 Aylık staj döneminde müdürlük nezdinden, İl ve ilçe milli eğitim bürokrasisisnde öğrenilmeyecek prosedürün kalmayacağını belirten Aydoğdu, staın kapsamlı olacağını vurguladı. 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.