MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan mülakat soruları ile ilgili açıklama

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, gündeme dair merak edilen sorulara cevap verdi. İsmet Yılmaz son günlerde büyük eleştirilere neden olan Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat alımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan mülakat soruları ile ilgili açıklama
16 Ekim 2016 Pazar 14:35

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İsmet Yılmaz, son günlerde sıkça eleştirilen mülakat soruları ve öğretmen alımlarında mülakat ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. MEB'in soru havuzunda iddia edilen soruların olmadığını dile getiren Yılmaz, "Basında sorulardan örnekler veriyorlar. 'Bize böyle soru sordular.' diyorlar. 'Son yüzyıla yön veren lider kimdir? Başkomutan kimdir? Yılbaşı kutlaması yapar mısınız? Gezi olayları sırasında ne hissettiniz? Hangi yurtta kaldınız? İnsan kopyası iyi midir? Maç izler misiniz? Ne tür yemekler yapıyorsunuz? Terör örgütlerini sayınız? Tarık Akan hakkında ne düşünüyorsun? Reis deyince aklına ne geliyor?' gibi soruların olmadığını ifade etti. 

3 bin 300 kişi itiraz etti

MEB Bakanı katıldığı televizyon programında, sözleşmeli öğretmen alımlarında sorulan sorular ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mülakatların 18 ilde 300 komisyon ve bine yakın görevli tarafından yapıldığını dile getiren Yılmaz, mülakat ile ilgili 53 bin kişi arasından sadece 3 bin 300 kişinin itirazda bulunduğunu ifade etti. 

Mülakat ile öğretmen alımı doğru

İsmet Yılmaz, mülakat yapılarak öğretmen alımının doğru olduğunu ifade ederek,  "Sözleşmeli öğretmen yapılırken, Anamuhalefet Partisi milletvekili dedi ki 'Psikoteknikle yapılması gerekir.' Kesinlikle çok doğru. Dedim ki kesinlikle yapılması lazım. Ama lütfen siz teklif verin biz destekleyelim dedik."  şeklinde konuştu. MEB bakanı, "Yolcu taşıyan otobüslerin şoförleri ve tır şoförlerine bir de psikoteknik yapılıyor. Yani ruhsal durumu uygun mu? Trafiğe çıkacak, trafik canavarı mı olacak, normal mi olacak diye. Kesinlikle bazı ülkelerde öğretmenlere bu da yapılıyor. Kızdırdığında çocuğa nasıl tepki veriyor? Çocuğa şamar mı vuruyor? Ben bu sorulara cevap vermiyorum, dersi terk ediyorum, ders bitmiştir çocuklar mı diyor. Yoksa, çocuklar gelin bu konuyu araştıralım ilginç bir konuydu müfredatta yoktu ama mı diyor." diyerek psikoteknik ile alımın doğru olduğunu ifade etti. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.