Ağustosta öğretmen ataması yapılacak mı? Ağustos ataması ne zaman belli olacak?

Ağustosta öğretmen ataması yapılacak mı? Her sene yapılan ağustos atamalarına verilecek kontenjanın bu yıl şubat ayında yapılan öğretmen atamasına verilmesi ve henüz ağustos atamalarına ilişkin bir bilgi paylaşılmaması, atama bekleyen öğretmenleri tedirgin etmeye başladı. Peki ağustos ayında öğretmen ataması yapılacak mı, yapılacaksa atamalar ne zaman açıklanacak?

Ağustosta öğretmen ataması yapılacak mı? Ağustos ataması ne zaman belli olacak?
06 Mayıs 2016 Cuma 14:25

Ağustos ayında öğretmen ataması yapılacak mı? Ağustos atamaları ne zaman belli olacak? Ağustos atamasında kaç öğretmen alınacak? Ağustos atamasında atanacak öğretmen kontenjanları ne zaman netlik kazanacak? Öğretmen adayları şimdi bu soruların cevabını arıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl ağustos döneminde öğretmen atamalarını gerçekleştiriyor. Ancak mayıs ayının ilk haftası bitmek üzere ve henüz Milli Eğitim Bakanlığından konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Şubat atamaları ara dönem olduğu için genelde şubat atamalarında kontenjan daha az tutuluyor, öğretmen atamalarının büyük çoğunluğu ağustos ayında gerçekleştiriliyordu. Bu yıl şubat ayında yapılan atamaların yüksek kontenjanlı olması ve henüz ağustos atamalarına ilişkin bir bilgi paylaşılmaması, atama bekleyen öğretmenleri tedirgin etmeye başladı.

Ağustos atamalarına ilişkin bir netlik olmaması üzerine bazı öğretmen adayları tepki göstermeye başladı. Sosyal medya üzerinden gittikçe büyüyen tepkiler arasından farklı çözüm önerileri de çıkıyor. Özellikle yine sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup öğretmen ağustosta 50 bin öğretmen ataması yapılması ve 2017 yılının şubat ayında ise öğretmen açığının tamamen kapatılması konusunda hemfikir olmuş durumda. Hatta grup, eğitim fakültelerine öğrenci alınmamasını talep ediyor.

Konu ile ilgili olarak milletvekilleri de atama bekleyen öğretmenlere destek veriyor. Son olarak CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazmış ve gelem mesajı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı. Durmaz, MEB'den gelen yanıt üzerine atama bekleyen öğretmen sayısının 350 bini bulduğunu kaydetmiş ve atama sayısının bir an önce açıklanması gerektiğini belirtmişti.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ın konuya ilişkin MEB'e gönderdiği yazısına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Kadim Durmaz, hükümete de yüklenerek 2002 yılında atama bekleyen öğretmen sayısının 70 bin olduğunu, günümüzde ise bu sayının 350 bini aştığını hatırlattı. Ayrıca Durmaz, 350 bin potansiyel genç öğretmenin farklı projelerle değerlendirilmesini istedi.  

Sosyal medya üzerinden atama bekleyen öğretmenlere milletvekillerinin yanı sıra ünlü isimlerden ve bürokratlardan da destek gelmeye devam ediyor. MEB'in açıkladığı verilere göre, Atama bekleyen öğretmen sayısı 349 bin. Ayrıca, mevcut öğretmen sayısı 853.784, ihtiyaç duyulan öğretmen sayısı 66.574 ve ücretli öğretmen sayısı 55.568.

Milli  Eğitim  Bakanlığı tarafından konuya ilişkin açıklamanın ne zaman yapılacağı merak konusu. Öğretmenlerin sesine kulak vermesi beklenen MEB'in atamalara ilişkin en kısa sürede bir açıklama yapması bekleniyor.

Son olarak, 1 Kasım seçimleri öncesi verdiği tüm vaatlerini yerine getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ağustos ayında 20 bin atama sözü vardı. Başbakan Davutoğlu'nun başbakanlıktan çekileceği haberleri üzerine daha da tedirgin olan aday öğretmenler, derin bir nefen alabilmek için MEB'den gelecek açıklamayı bekliyor.

Gelecek bilgileri siz okuyucularımızla paylaşmaya devam edeceğiz. FACEBOOK grubumuza katılarak ve telefonlarınıza MOBİL UYGULAMAMIZI telefonlarınıza indirerek daha yakından takip edebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.