Aday Öğretmen Staj Başvuru Sayfası açıldı

Şubat ayında ataması yapılan 30 bin öğretmenin staj yapacağı illeri tercih edeceği aşama başladı. Aday öğretmenlerin staj başvuru işlemleri nasıl yapılır? Aday öğretmen stajı hangi ilde yapar. Aday öğretmenler ne zaman maaş alacak? Tüm detaylar haberimizde.

Aday Öğretmen Staj Başvuru Sayfası açıldı
15 Şubat 2016 Pazartesi 16:20

MEB tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenen branşlara 30 bin öğretmen atama işlemi 10 Şubat 2016'da gerçekleştirilmişti. Şimdi de aday öğretmen statüsüne atanan bu öğretmenlerden adaylık eğitimini hangi şehirde yapacağının beyanı isteniyor.

MEB,  daha önce atama işleminin iki aşamalı olacağını ilk aşamada öğretmenlerin atandığı okulların belirleneceğini ikinci aşamada ise öğretmenlerin stajyerlik dönemini hangi ilde geçireceğinin belirlendiğini belirtmişti. 

15 Şubat 2016 ile 18 Şubat 2016 tarihleri arasında aday öğretmenlerin staj yapacakları il veya ilçeyi seçmeleri gerekmektedir. 

Peki aday öğretmen staj yapacağı ili neye göre seçecek? 

Aday öğretmenler adaylık eğitimini alabilmek için üç tercih yapacaklar. Üç tercih ise adayın ikamet ettiği il, atandığı il ve üniversiteyi okuduğu il olarak belirlendi. Aday öğretmen bu üç ilden birini seçecek. Stajyer öğretmenin stajını yapacağı ilin sonuçlanacağı tarih ise 19 Şubat olacak.


Aday öğretmene staj uygulaması nasıl işleyecek? 

Aday öğretmenlerin staj yapacağı il 19 Şubatta belirlenecek. Bu tarihten sonra top öğretmenin stajını yapacağı İl milli eğitim Müdürlüğü'nde olacak. İl milli eğitim müdürlüğü aday öğretmenleri belirli kriterlere göre okullara dağıtacak ve öğretmenler bu okullarda stajınına başlayacak. 

Haftanın 3 günü danışman öğretmen nezaretinde stajını yapacak aday öğretmen bir gün idari hizmetlerde müdür nezaretinde çalışacak diğer bir gün ise ilçe veya il milli eğitim müdürlüğü nezertinde görev yapacak.

Aday öğretmenler maaşını normal öğretmen gibi almaya başlayacak.


 Kimler aday öğretmen stajından muaf olacak?

2012 yılı ve öncesinde herhangi bir özel kurumda, dershanede çalışmış ve adaylığı Vali oluruyla kalkmış olan öğretmen, devlet üniversitelerinde en az iki yıl boyunca öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman olarak görev yapmış öğretmen adayları stajını yapmış sayılacak ve stajyerlik uygulamasından muaf tutulacak.

ADAY ÖĞRETMEN STAJYER İL SEÇİMİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.