2017 Şubat öğretmen ataması son dakika haberleri - Tahmini Kontenjanlar

Şubat ayı öğretmen ataması merakla bekleniyor. Peki kaç bin öğretmen ataması yapılacak? Hangi branşlarda kaç bin öğretmen alımı ve ataması gerçekleşecek. Sınıf Öğretmenliği, Din Kültürü, İngilizce, Tarih, Fizik, Kimya ve Biyoloji branşlarına atama yapılacak öğretmen sayısı ve Şubat ataması 2017 son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

2017 Şubat öğretmen ataması son dakika haberleri - Tahmini Kontenjanlar
22 Ocak 2017 Pazar 12:30

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2017 Şubat ayında kaç bin öğretmen ataması yapacak? Yüzbinlerce öğretmen adayı, MEB'in gerçekleştireceği atamayı bekliyor. PEki kaç bin öğretmen ataması yapılacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal dün yaptığı açıklamada, şubat ayında öğretmen alımı olacağını belirtti. Peki MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan öğretmen ihtiyacı ile ilgili açıklamaya haberimizden ulaşabilirsiniz. 

67 Bin öğretmen açığı var

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz geçtiğimiz aylarda yapığı açıklamada, Türkiye'de 67 bin öğretmen açığı olduğunu söylemişti. Yılmaz, " Bizim şu anda yaklaşık 67 bin öğretmen açığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım "100 bin öğretmen atanması gerekir." derken ihtiyacı dikkate alması lazım. Bazı illerimizdeki öğretmen sayısı halihazırda ihtiyacımızın da üzerindedir. Niçin böyle oluyor? Kimisi sağlık nedeniyle, kimisi mazeret ataması nedeniyle, eş tayini gerekçesiyle -ihtiyacımız olmadığı halde- bazı öğretmenleri bazı illere atamak durumunda kaldık. Dolayısıyla da atanamayan öğretmenler sorunu var. Ama, ihtiyacın 67 bin olduğu yerde "100 öğretmenin atamasını bekliyoruz, 400 bin kişi bekliyor." açıklamasında bulunmuştu. 

Atamalar Şubat ayında

Yeni bir uygulama başlattıklarını ve atamaların Temmuz'da değil Şubat ayında olacağını ifade eden Yılmaz, "Biz bu ağustosta bir atama yapmıyoruz. Biz yeni bir uygulama başlattık, ağustosta atadığımız 30 bine yakın öğretmeni, şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni bir uyum sürecinden, bir adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylülde yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini okullarında görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız." demişti.

Şubat 2017'de kaç bin öğretmen ataması yapılacak?

MEB Bakanı ve Maliye Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamaları sonrasında öğretmenler kaç bin atama yapılacağını merak ediyor. KPSS ve mülakat ile yapılacak alımlarda adaylar 6 yıl il dışı tayin isteyemeyecek. Mehmet Müezzinoğlu MEB'e 2017 yılında 30 bin öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini duyurmuştu. MEB'in Şubat ayında en az 25-30 bin öğretmen ataması yapması bekleniyor. Öğretmen atamaları ile ilgili kılavuzu da önümüzdeki haftalarda açıklaması bekleniyor. 


Dersane Öğretmenlerine Kadro verilecek mi?
 İşte Detaylar


MEB'in hangi branşlarda daha fazla atama yapacağı ise merak ediliyor. Her atamada olduğu gibi ilk sırayı Sınıf Öğretmenliği  ikinci sırayı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ve 3. sırayı İngilizce Öğretmenliği'nin alması bekleniyor.

Meb Atama Takvimi ve 20 bin Branş Dağılımı'nı görüntülemek için TIKLAYINIZ


Öğretmen Atamaları ile ilgili en güncel haberleri takip etmek isterseniz Kamu Saati Uygulamamızı indirebilir veya Facebook, Twitter sayfalarımızı takip edebilirsiniz. 

Kamu Saati Uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook sayfamızı beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter Sayfamızı takip etmek için TIKLAYINIZ


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EDEBiyat - 7 yıl önce
46 bin mezunla yığılmanın en çok olduğu ve en çok atanması gereken branş edebiyattır.
Avatar
.Atama Bekleyen Öğretmenler Platformu-2016 - 7 yıl önce
Atanamayan öğretmen problemi yıllık 160 bin öğretmen ataması yapılarak çözülebilir , bu oluşturulacak bütçenin kaynağını ise şöyledir: 160 bin öğretmenin atamasının maliyeti yıllık 6 milyar TL. Sadece sigaradan toplanan 1 yıllık vergi 22 milyar TL. Türkiye bilindiği gibi , OECD ülkeleri arasında en çok vergi alan ülke.Atama Bekleyen Öğretmenler Platformu-2016
Avatar
Ahmet - 7 yıl önce
Lutfen dershane ogretmenleri atamayin yeter atamayin artik bunlari bedavadan atamayin
Avatar
demir - 7 yıl önce
Mülakat kul hakkıdır olmamalıdır.
Avatar
leyla - 7 yıl önce
OKULÖNCESİ ÖGRETMENLERI SESLERINI DUYURSUN ARTIK EN AZ 4000 ALIM ISTIYORUZ
Avatar
OKUL ÖNCESİ - 7 yıl önce
Okul öncesi artık zorunlu oluyor,en az 3500 bin atama çok olmasa gerek...
Avatar
OKUL ÖNCESİ - 7 yıl önce
Zorunlu oluyor en az 4 bin atama yapılmalı
Avatar
bugse - 7 yıl önce
2017den sonra okul oncesi egitimin zorunlu olacagini dusunursek yaptiniz oranlama okuloncesi ogretmenleri icin dusuk yazmissiniz bence en az 3500 olur