2017 Şubat ayında kaç bin öğretmen atanacak? MEB Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı

MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın ağustos öğretmen ataması yapılmayacağını açıklamasından sonra, binlerce atama bekleyen öğretmen adayı hayal kırıklığına uğradı. Peki 2017 Şubat Öğretmen ataması kaç bin olacak? MEB Bakanı İsmet Yılmaz Şubat ayında kaç bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Öğretmen ataması ile ilgili detaylar haberimizde.

2017 Şubat ayında kaç bin öğretmen atanacak? MEB Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı
17 Haziran 2016 Cuma 14:13

Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz'ın 2016 Ağustos Öğretmen ataması olmayacağını söylemesinden sonra, yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen büyük hayal kırıklığına uğradı. İsmet Yılmaz'ın atamaların yılda bir kez yapılacağını ve yalnızca Şubat aylarında olacağını belirtmesinden sonra 2017 Şubat'ta Atanacak Öğretmen Sayısı ne kadar olacağı merak edilmeye başlandı. Peki 2017 Şubat Öğretmen ataması kaç bin olacak?

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Mecliste basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında konuşan İrgil, MEB Bakanı İSmet Yılmaz'ın ağustos ayında öğretmen ataması olmayacağını ifade ettiğini ve yalnızca şubat ayında atama yapılacağını söylediğini aktardı. İrgil ayrıca Yılmaz'ın şubat ayında en az 30 bin öğretmen ataması yapılacağını söylediğini ifade etti. 

TBMM Genel Kurulu Maarif Vakfı kanunu tasarısı görüşmelerinde CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ile MEB Bakanı İsmet Yılmaz arasında geçen öğretmen ataması konuşmasında, İsmet Yılmaz, yalnızda Şubat aylarında atama olacağını ifade etmişti.

Türkiyede yaklaşık 67 bin öğretmen açığı olduğunu ifade eden İsmet Yılmaz, " Bizim şu anda yaklaşık 67 bin öğretmen açığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım "100 bin öğretmen atanması gerekir." derken ihtiyacı dikkate alması lazım. Bazı illerimizdeki öğretmen sayısı halihazırda ihtiyacımızın da üzerindedir. Niçin böyle oluyor? Kimisi sağlık nedeniyle, kimisi mazeret ataması nedeniyle, eş tayini gerekçesiyle -ihtiyacımız olmadığı halde- bazı öğretmenleri bazı illere atamak durumunda kaldık. Dolayısıyla da atanamayan öğretmenler sorunu var. Ama, ihtiyacın 67 bin olduğu yerde "100 öğretmenin atamasını bekliyoruz, 400 bin kişi bekliyor." açıklamasında bulunmuştu. 

Biz ağustosta atama yapmıyoruz, Şubatta öğretmen alımı yapacağız

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'in tamam o zaman 50 bin öğretmen ataması olsun teklifine İsmet Yılmaz, "Biz bu ağustosta bir atama yapmıyoruz. Biz yeni bir uygulama başlattık, ağustosta atadığımız 30 bine yakın öğretmeni, şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni bir uyum sürecinden, bir adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylülde yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini okullarında görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız." şeklinde yanıt vermişti. 


PEKİ 2017 ŞUBAT ÖĞRETMEN ATAMASI KAÇ BİN OLACAK?

CHP Milletvekili Ceyhun İrgil'in açıklamalarına ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın atama ile ilgili söylediklerine baktığımızda, ağustos ayında kesin olarak atama yapılmayacağını söyleyebiliriz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öğretmen - 8 yıl önce
Geçn yıl 67 bin atama yaptınız işinize nasıl geliyorsa sayı belirliyorsunuz seçim geçti çünkü ama bunu unutmayın önümüzdeki seçimlerde vr o zamn insanları bu vaatlerle kandırmaya çaliştiğinzda istediğiniz gibi olmıycak 400 bin insan ve ailesini hayal kırıklığına uğğratıyorsunuz çünkü
Avatar
berfin - 8 yıl önce
bir referandum olsunda görürüz 30 bini
Avatar
Ağustos öğretmen atama mağdurları - 8 yıl önce
Madem ağustosta atamaya yapmayacaksınız temmuzdaki sınavı neden mayısa aldınız ?? kasıma alsaydınız da bu kadar kişiye umut bağlattırmasaydınız..!!! Ayrıca o kadar öğretmen açığı varken neden alım yapmıyorsunuz..Bu kadar sözleşmeli öğretmeni neden çalıştırıyorsunuz piyasa da 414 bin bekleyen varken neden bu açıkları kadroyla tamamlamıyorsunuz.Kimsenin hakkını yemeye hakkınız yok yıllardır emek veriyoruz dirsek çürütüyoruz ağustosta atama yapmıyoruz demekle olmuyor öyle ayrıyeten daha dün bakan olmuşun bugün atama yapmıyorsun dakika bir gol bir bu ne ya eğitimden anlamıyorsanız bu işin başına geçmeyeceksiniz.!!! Savunma bakanını meb bakanı yaparsan sonuç böyle olur işte..Alım yapmayacağız kadro yok diyorsunuz kpss siz suriyelilere öğretmen almaya kalkıyorsunuz bu nasıl bir çelişki..!!!! Sadece bu işi seçim olarak görmeyin sizin bir sözünüze bizim bir yılımız gidiyor bu konuda daha duyarlı olmanızı bekliyoruz oyun oynamayın kimsenin hayalleriyle umutlarıylaa....!!!!! Bunca gence yazık ediyorsunuz...
Avatar
tayyubullah - 8 yıl önce
din: 3 bin sınıf : 3 bin ingilizce :2 bin arapça: 500 ötekilerede 100 er 200 er sallarlar
Avatar
yavuz - 8 yıl önce
Ingilizce 2 binmi ingilizceyi en basa al arkadas 4 bin atama olmazsa gel
Avatar
Kenal - 8 yıl önce
Biz 200 ede raziyiz. 10 15 lerden 99 lara ordanda 200e cikarsa göbek atariz.
Avatar
metin kök - 8 yıl önce
Sandıkta da böyle gevşek gevşek konuşursunuz o zaman görüşürüz
Avatar
Emine - 8 yıl önce
Size oy yok artık .11 oy kaybettiniz hayrlı olsun .öğretmen ve ailelerini madur ettiğiniz için sadece tek aileden 11 oy kaybettiniz.