2016 Şubat öğretmen ataması başvuru ekranı açıldı

MEB, 2 Şubat itibariyle 30 bin öğretmen alımı yapacağı şubat atamasının ilk atama başvuru ekranı ve diğer atama türleri başvuru sayfası kullanıma açtı.

2016 Şubat öğretmen ataması başvuru ekranı açıldı
02 Şubat 2016 Salı 01:13

Milli Eğitim Bakanlığı 30 bin öğretmen alımı yapacağı şubat ataması kontenjanlarının branşlara göre dağılımını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş ve 2 Şubat ile 8 Şubat 2016 arası atama başvuruları alacağını belirtmişti. 

MEB, bugün itibariyle yüz binlerce öğretmenin merakla beklediği "İlk Atama Başvuru Ekranı"nı, yeniden atama başvuru ekranını, milli sporcuların tercih ekranını ve kurumlar arası geçiş yapacak memurların, tercih yapacak öğretmenlerin kullanımına açtı. 


İlk atama başvuru ekranından giriş yaparak gerekli elektronik başvuru formunu dolduracaksınız. Ayrıca bu formun altında tercih edebileceğiniz okulların listesi karşınıza il il gelecek ve buradan tercih edebileceğiniz okulları tercih edecek ve başvuruyu kaydedeceksiniz. 

İlk atama başvuru ekranı ile başvurular nasıl yapılır?

İlk atama başvuru sistemine girdiğinizde sizi rengarenk bir alan karşılacak. Bu alandan size özel ayarlanmış butonlara tıklayacaksınız. Eğer KPSS'ye girmiş, daha önce hiçbir kuruma atanmamış iseniz siz ilk atama başvuru ekranından başvurularınızı yapacaksınız. 

2016 İLK ATAMA BAŞVURU SİSTEMİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ilk atama başvuru ekranı

İlk atama başvuru ekranı sayfasına gittiğinizde sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacak. Bu ekrandan "Giriş, Sistem üzerinden giriş" butonuna tıklayacak ve T.C. kimlik kartınızda yazılı kimlik bilgileriniz ile sisteme giriş yapacaksınız. 

İlk atama başvuru ekranı üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra MEB sizden gerekli iletişim bilgilerinizi alacak ve hemen akabinde tercih edebileceğiniz okulları açılan formlar şeklinde size sunacak. Bizim önerimiz buradan tercih işlemine geçmeden evvel önce okulları incelemeniz ve birkaç gün sonra tercihlerinizi netleştirince sisteme girmeniz olacaktır. 

Şubat öğretmen ataması ilk atama başvuru ekranıyla birlikte aşağıdaki ekranlar da açılmıştır.

 2016  Kurumlar Arası Yeniden Atama Başvuru Giriş Ekranı

 2016 Yeniden Atama Giriş Ekranı 

2016 Milli Sporcuların Başvuru Giriş Ekranı

MEB, henüz tercih edilebilecek okul listesini yayımlamadığı için okulları sadece sisteme giriş yaparak görebilirsiniz. En geç birkaç saat içerisinde tercih edilecek okullar listesini kamusaati.com olarak sizlerle paylaşacağız.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.