Memurlara derece zammı müjdesi

MEmurlara derece zammı müjdesi geldi. Toplu sözleşmede varılan uzlaşmalar sonrasında daha önce ilave bir derece verilmeyen memurlara ilave bir derece verildi. Derece artışı 15 Şubat 2016 tarihinden itibaren maaşlara yansıyacak.

Memurlara derece zammı müjdesi
11 Şubat 2016 Perşembe 11:20

Devlette çalışan memurların toplu sözleşmede varılan uzlaşmalara sonrasında maaşlarında derece artışı yaşanacak. 10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yasa sonrasında polislerin ek göstergelerinde değişiklik yapılmıştı. Buna göre polis memuru maaşları 150 lira ile 452 lita arasında zamlanacak.

Derece artışları öğretmen maaşlarını da arttırıyor. Derece artışı sonrası öğretmenin maaşı 35 TL artacak.

Memur maaşlarında toplu sözleşmeden kaynaklı derece artışı görülecek. Memur maaşlarında görülen derece artışı, kadro unvan, memurun derecesi ve kamu görevlilerinin mali hakları hizmet sınıfına göre farklılar gösterebilir.

Buna göre 9. dereceden 8. dereceye yükselen bir öğretmenin maaşı 35 TL artarken, 8. dereceden 7. dereceye yükselen öğretmenin maaşı ise 10 TL artacak.

Memur unvanında olan bir personel, 9. dereceden 8.dereceye yükseldiğinde maaşı 6 TL artacakken, 8. dereceden 7. dereceye yükselen personelin maaşı 55 TL artacak.

8. dereceden 7. dereceye yükselen bir hakimin maaşı ise 200 TL civarında artacak.

Kamuda çalışan bir mühendis 8. dereceden 7. dereceye yükseldiğinde maaşı 13 lira artarken, 5. dereceden 4. dereceye yükseldiğinde 178 TL gibi artış gösterecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Ak Parti sözünü tutuyor.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah bin bereket versin.