Memurlar Dikkat! Bayramdan sonraya kaldı!

Memurların merakla beklediği haber geldi. Memurların zamlı maaşları bayramdan sonraya kaldı.

Memurlar Dikkat! Bayramdan sonraya kaldı!
02 Temmuz 2016 Cumartesi 16:50

Bayram heyecanı yaşayan memurların, bayram öncesinde zamlı maaş alabilecekleri yönündeki haberler asılsız çıktı. Memurların zamlı maaşları bayramdan sonraya kaldı.

Geçtiğimiz günlerde memurların zamlı maaşları bayramdan önce alabilecekleri yönünde haberler çıkmıştı. Söz konusu haberlerin doğru olmadığı anlaşıldı.

Zamlı maaşlar bayramdan sonra

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, memurların zamlı maaşlarının Ramazan Bayramı tatili sonrasında yatırılacağı kaydedildi.

Temmuz ayı, birçok kesim için ve tabii memurlar içinde zam ayı. Yapılan toplu sözleşme gereğince memurlar ve memur emeklileri Ocak ile birlikte Temmuz'da da zam alıyor.  Ancak zamlı maaşların bayramdan önce yatırılması söz konusu değil.

Buna göre Ocak ayında yüzde 6 zam ve yüzde 0.90 enflasyon farkı alan memurlar ve memur emeklileri, Temmuz'da da yüzde 5 artış alacak.

Yüzde 5 zam alan memurların maaşları, 9 günlük bayram tatili sonrası hesaplara yatırılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.