Memur Sen hükumetten beklentilerini sıraladı

Memur Sen tarafından yapılan bir açıklama ile devlet memurlarının 64. hükumetten beklentileri ile olmazsa olmaz koşulları ilan edildi

Memur Sen hükumetten beklentilerini sıraladı
16 Kasım 2015 Pazartesi 10:07

  Memur Sen tarafından yapılan bir açıklama ile devlet memurlarının hükumetten beklentileri ile olmazsa olmaz koşulları ilan edildi. Sendikanın web sayfasında yayımlanan açıklamada kurulacak yeni hükumeten istenen bazı özellikler vurgulanarak yeni dönemde memurların haklarında yapılması gereken iyileştirmelere değinildi. 

Sendika tarafından yapılan açıklamada iş güvencesi, özgürlükler, terör ve "paralel" yapıyla mücadele, eğitim sisteminde düzenlemeler öne çıktı. 

Talepleri için bir kitapçık hazırlayan sendika kamu çalışanlarının iş güvencesi şartlarını "olmazsa olmaz" şeklinde nitelendirdi. Beklenti ve talepler kısmında "paralel yapı" ve terörle mücadele konularına da değinen sendika bunların da yok edilmesi gerektiğini savundu. 

Sendikanın 64. Hükumet beklentileri arasında eğitim sistemi de yer buldu. Eğitim konusunda sendika "Ahlak eğitiminin hem ilk hem de orta öğretimde temel bir referans ve hedef alanı olarak belirleneceği, eğitim sisteminin "insan ve güzel ahlak" arasındaki vazgeçilmez ilişki üzerinden yeniden tesis edileceği vurgusu Hükümet Programı'nda kesin bir şekilde dile getirilmelidir" ifadelerini kullandı. 

Kitapçığa ulaşmak için tıklayınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.