Kamuda kravat takma zorunluluğu ne zaman kalkacak?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel için ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu ne zaman kalkıyor?

Kamuda kravat takma zorunluluğu ne zaman kalkacak?
25 Nisan 2016 Pazartesi 11:45

Kamu Kurum ve Kurluşlarında çalışan devlet personelinin merak ettiği konulardan biriside kravat ve ceket giyme zorunluluğunun ne zaman kalcak olması. Çeşitli zamanlarda gündeme gelen bu konunun, ne zaman sonlanacağı belli oldu. Kamu Kurum ve Kuruluşları'nda yaz kıyafeti uygulaması Mayıs ayı içerisinde başlıyor.

Devlet Kurum ve Kuruluşlarında yaz kıyatefi uygulaması 16 Mayıs Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Böylelikle Devlet kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu 16 Mayıs 2016 tarihinden itibaren kalkacak.

Kamu Kurum ve kuruluşlarında yaz kıyatefi uygulaması 15 Eylül 2016 Perşembe gününe kadar devam edecek. Resmi elbise giymek zorunda olan personelin ise kılık kıyafet yönetmeliğinde belirtilen usül ve hususlara göre giyimleri belirlenecek.

2007 yılında çıkarılan 2007/14 numaları   Kılık ve Kıyafet konusundaki genelge şu şekilde;

GENELGE

2007/14

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin kılık ve kıyafeti ile klimaların ayarlanmasına yönelik hususlar 2006/14 sayılı genelge ile belirlenmişti.
Hava sıcaklıkları ile ilgili tahminler dikkate alınarak; sıcaklıkların bunaltıcı düzeylere yükselmesi nedeniyle çalışma koşullarında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi, hava şartlarından kaynaklanabilecek verimlilik azalışının önlenmesi ve küresel ısınma etkilerinin azaltılması amacıyla Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte belirtilen hususlar da dikkate alınarak bakanlıklar ve valiliklerce;
1.Bölgelerin iklimi ve çalışma ortamları dikkate alınarak, 15 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunun kaldırılması,

2.Önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması,hususlarında gereken tedbirler alınacaktır.

24 Haziran 2006 tarihli ve 26208 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmış bulunan 2006/14 sayılı genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.  
Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.