Kamu personel rejiminde köklü değişiklik!

Hükümet,ömür boyu iş güvencesinin bitirilmesi, verimliliğe göre maaş tespiti, eş durumundan büyük şehirlere tayin ve mahkeme kararıyla işe dönüşün zorlaştırılmasını planlanıyor.

Kamu personel rejiminde köklü değişiklik!
11 Ağustos 2016 Perşembe 19:30

Hükümet muhalefetle anlaşırsa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun temeli olan Anayasa’da revizyona gidecek olan AK Parti, “devlet memuru” yerine “kamu çalışanı” kavramını getirecek. Memurlar, işçiler, sözleşmeliler, kadro karşılığı sözleşmeliler “kamu çalışanı” adı altında tek bir statüde toplanacak.
İkinci aşamada, 657 sayılı yasa tarih olacak. Yerine yeni düzenleme gelecek.

Yeni düzenleme ile devlette çalışmaya başlayan memurların ömür boyu iş güvencesi ortadan kalkacak. Memurlar gerektiğinde işten kolaylıkla çıkarılabilecek. Memur maaşları verimlilik esasına göre belirlenecek. Eş durumu gibi nedenlerle memurların büyük kentlerde birikmesi önlenecek. Görevden alınanların mahkeme kararıyla dönmesi zorlaştırılacak.

Hemşire, imam gibi çeşitli hizmet sınıflarında çalışanlar, meslek çalışanı olacak. Halen memur olanlar, büro çalışanı olarak adlandırılacak. Terör örgütlerine destek veren memurlar, kolaylıkla disiplin cezasıyla işten atılacak. Disiplin cezaları yeniden tanımlanacak. Özel sektörde olduğu gibi rekabetin ve performansın öne çıktığı bir sistem kurulacak. Maaşlar performansa göre belirlenecek.
Kamu kurumları FETÖ mensuplarının sızmasını önlemek için personel alımlarında sözlü sınav yapacak.Kurumlar KPSS’nin yanı sıra kendi sınavını da yapabilecek. Her bir kamu kurumu, personel alırken KPSS’den hangi puanla eleman alacağını, personel alımı sırasında ilan ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta oda ve borsa başkanlarıyla toplantısında konuyla ilgili: “Kalkıp ‘Devletin malı deniz yemeyen domuz, girdin mi içeri ölene kadar kal orada’ Böyle bir şey olmaz. Şimdi devleti bunlardan arındırma zamanıdır, tüm sektörleri arındırma zamanıdır. Bu yasal düzenleme Anayasa değişikliği gerektiriyor ve ben bu konuda muhalefet liderleriyle yaptığım görüşmede kendilerine söyledim.”şeklinde konuştu.

Darbe girişimi sonrası FETÖ'cüleri kamulardan temizlemeye yönelik çalışmalar kapsamında, kamuda açığa alınanların sayısı 70 bine ulaşırken, kamu kurumları yeni personel alımına çıkmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı açığa aldığı 22 bin öğretmen yerine 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak.Sağlık Bakanlığı, 6 bine yakın sağlık çalışanını açığa alırken, 22 bine yakın yeni alım yapmayı planlıyor. Adalet Bakanlığı cezaevlerinde çalışmak üzere 3 bin 721 sözleşmeli personel ile mühendis, mimar, psikolog, pedagog, sosyal çalışmacı, koruma ve güvenlik görevlisi, hizmetli unvanları için 200 kişilik ilan yayınladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.