Eş durumuyla ilgili şaşırtan Ombudsman kararı

OMBUDSMAN, İzmir'den Elazığ2a gitmek isteyen İŞKUR personelinin eş durumu atamasıyla ilgili kurum lehine karar verdi.

Eş durumuyla ilgili şaşırtan Ombudsman kararı
28 Ocak 2016 Perşembe 13:59

İzmir İşkur'da İş ve Meslek Danışmanı olarak çalışan bir personelin Elazığ'a, eşinin yanına istediği tayin İşkur tarafından reddedilmiş, personel de OMBUDSMAN'a başvurmuştu. Genelde personel lehine karar veren OMBUDSMAN bu sefer kurum lehine karar verdi.

İzmir'de çalışan İşkur personeli Elazığ'da özel bir firmada çalışan eşinin yanına tayin için İşkur'a talepte bulundu. Ancak İşkur, Elazığ'da İş ve Meslek Danışmanı kadrosunda ihtiyaç olmadığını, ilde zaten 27 personele ihtiyaç varken 34 personelin çalıştığını üstelik16 İMD'nin de Elazığ'a tayin talebinde bulunduğunu ve o tayin taleplerini de reddettiklerini beyan etti. 

 İşkur personele "karşılıklı olarak yer değiştirme (becayiş) talebi" olması ya da "memur" veya "veri hazırlama ve kontrol işletmeni" unvanı ile atanma talebinde bulunulması halinde konunun tekrar Makama iletileceği gibi çözüm önerileri sunularak uzlaşmacı bir tavır sergileyerek personel lehine karar almak istemiştir.  Ancak personel hak kaybı olacağını düşündüğü için bu talebi reddetmiş ve ombudsmana başvurmuştur.

Ombudsman (Kamu Denetçiliği Kurumu) ise "Bu tespitler sonrasında, ombudsman şikayet başvurucusunun eşinin Elazığ İlinde özel sektörde çalıştığı sebebinden başka bir geçerli ve kabul edilebilir bir gerekçe öne süremediği, özel sektörde çalışan eşine İzmir İlinde iş aradığına ve bununda olumsuz sonuçlandığına dair bilgi, belge ve delil sunmadığı gibi iddia da etmediği, dosya içerisinde bunlara dair kabul edilebilir bilgi, belge ve bulguya rastlanmadığı, idarenin makul, mantıklı ve kanaat verici işleminde kamu yararı ve hizmeti gereklerine aykırı bir husus tespit edilemediği, idarenin ilgili mevzuat çerçevesinde hukuken geçerli ve kabul edilebilir sebeplere dayanılarak işlem tesis ettiği, aynı durumda olan personele aynı şekilde davranıldığı, adil ve dengeli personel dağılımının gözetildiği, bu nedenle idarenin işleminde hukuka ve hakkaniyete aykırılık bulunmadığı sonuç ve kanaatine ulaşmıştır."

İlgili karar için tıklayınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.