Engelli memura tayin kısıtlamasına iptal kararı

Engelli memurun yer değiştirmesini 1 defa ile kısıtlayan düzenleme Danıştay kararıyla iptal edildi.

Engelli memura tayin kısıtlamasına iptal kararı
03 Aralık 2015 Perşembe 17:11

 Engelli memurların atanma ve tayin durumlarını düzenleyen yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvuran vatandaşların yönetmelikten kısmi yürütmeyi durdurma kararı kazandı. 

Engelli memurların engel tanımının en az yüzde 40 ile sınırlanması hakkındaki düzenleme, memur yakınlarındaki ağır engelli raporu bulunan birinci dereceden yakınlar ile memurun çalıştığı teşkilat yapısındaki ihtiyaç durumlarını göz önüne alarak yapılacak tayinlerin bir defa ile kısıtlanması durumuna karşı açılan yürütmeyi durdurma davasında karar verildi. Tüm talepleri değerlendiren mahkeme yalnızca bir defa tayin hakkı veren düzenlemeyi reddetti.

Danıştay, "en az yüzde kırk oranında", "ağır engelli raporlu", "kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak" ibareleri yönünden yürütmenin durdurulması talebi reddedildi.

Engelli memurun bu maddeye dayanarak sadece bir defa yer değişikliği yapabileceği yönündeki ibareyle ilgili olarak ise kanununda bir kısıtlama olmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.