657'ye tabi terör yandaşları için ilk adım atıldı!

Başbakan Davutoğlu'nun geçtiğimiz hafta Ak Parti grup toplantısında "657 zırhını kırarız" demesinin ardından bir genelge yayımlanarak ilk adım atıldı. Başbakan Davutoğlu, kamu yönetcilerine, terör örgütleri veya legal görünümlü illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişkili tüm kamu çalışanları hakkında acilen işlem talimatı verdi.

657'ye tabi terör yandaşları için ilk adım atıldı!
19 Şubat 2016 Cuma 21:00

Başbakan Davutoğlu'nun geçtiğimiz hafta Ak Parti grup toplantısında "657 zırhını kırarız" demesinin ardından bir genelge yayımlanarak ilk adım atıldı. Başbakan Davutoğlu, kamu yönetcilerine, terör örgütleri veya legal görünümlü illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişkili tüm kamu çalışanları hakkında acilen işlem yapılmasını söyledi. 

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, geçen hafta partisinin grup toplantısında, “Devletin 657 dokunulmazlık zırhını üzerine alıp da kim devletin temellerini oymaya çalışıyorsa bu zırhı kırarız” diyerek 657 sayılı devlet memurları yasasında değişiklik sinyali vermişti. Ancak bu değişiklikten önce dünkü Resmi Gazete’de belediyeler, il özel idareleri ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler dahil; taşeron, sözleşmeli işçi ve memurlar dahil kamudaki tüm çalışanları ilgilendiren bir Başbakanlık genelgesi yayımlandı. 

‘Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkında Genelge’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla mücadelesini hukuki zeminde etkin bir şekilde yürüttüğü belirtilerek özetle şunlar vurgulandı:

AMİRLER TAKİP EDECEK

“Kamu çalışanları, kanunların suç saydığı eylemleri işlemek amacıyla kurulan örgüt veya yapılarla hiçbir şekilde ilişki içine giremez; bu yönde faaliyet gösteren bir harekete, gruplaşmaya, teşekküle veya derneğe katılamaz, yardım ve yataklık edemezler. Yalnız hiyerarşik amirleri tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü olup yalnız amirlerine karşı sorumludurlar. Amirler ise maiyetlerinde çalışanların görevlerini anayasa ve yasalara uygun yerine getirip getirmediğini takip ve kontrolle yükümlüdürler.” 

CADI AVI BAŞLATILIYOR

Lami Özgen: (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı): Bu genelgeyle kamu çalışanlarına yönelik bir cadı avı başlatılmak isteniyor. Hükümet tüm muhalifleri keyfi şekilde terör ve terörizmle ilişkilendirerek bertaraf etmek istiyor. KESK olarak iptali için dava açacağız.

KANTARIN TOPU KAÇTI

İsmail Koncuk (Kamu-Sen Genel Başkanı): Kamuda terör örgütüne lojistik destek sağlayan birileri varsa tedbir alınmalı. Ancak son yıllarda ‘paralelci’ söylemiyle kantarın topu kaçtı. Bu genelgeyi istismar etmek isteyenler çıkabilir. Somut bilgiye ve belgeye dayanan, hukuk doğrultusunda işlemler yapılsın.

GÖREV HATIRLATMASI

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Örgüt ve yapılarla yürütülen mücadelenin kamu ayağına mesaj veriyor. Bu genelge iş güvencesi tehdidi değil; kamu imkânlarını teröre destek faaliyetlerinin bir parçası yapanların tespiti ve personel düzenlemesinde kararlılığı gösteriyor. Yetki ve görev hatırlatması var.

EMİR ALAN YARDIM EDEN YANDI

KAMU hizmetine girme hakkı da dahil olmak üzere hiçbir hakkın devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve hukuk devletini ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyet biçiminde kullanılamayacağı belirtilen genelgede, 657 zırhının delineceği haller şöyle sıralandı:

-Terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran veya eylem birliği içerisinde olan, 
-Bu örgüt ve yapıların emir ve talimatıyla hareket eden, 
-Bu örgüt ve yapılara yardım eden, 
-Kamu imkân ve kaynaklarını bu örgüt veya yapıları desteklemeye yönelik kullanan veya kullandıran,
-Bu örgüt veya yapılarla mücadeleyi engelleyen, bunların propagandasını yapan kamu çalışanları hakkında ilgili meevzuata göre yürütülmesinden yalnız amirlerine karşı sorumludurlar. 
-İdari nitelikteki işlemler yetkili amirler tarafından ivedilikle yapılacaktır. Suç teşkil eden fiiller yönünden ise durum ivedilikle adli mercilere bildirilecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.