3 bin zabıt katibi alımı yapılacak, 2016 zabıt katipliği alımı ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ak Parti hükümeti olarak yeni dönem yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bekir Bozdağ 2016 yılı içinde 3 bin zabıt katibi alımı yapılacağını belirtti. Peki üç bin zabıt katibi alımı ne zaman yapılacak?

3 bin zabıt katibi alımı yapılacak, 2016 zabıt katipliği alımı ne zaman yapılacak?
15 Şubat 2016 Pazartesi 17:09

 Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında 2016'da yapılacak çalışmalar hakkında çeşitli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ noterlik kanununda yapılması düşünüşen reform, bilirkişilik kanunu düzenlemesi gibi değişiklikler hakkında bilgi verdi. Bozdağ ayrıca 2016 yılı içerisinde Haziran ayına kadar 3 bin zabıt katibi alımı yapacaklarını belirtti. Ayrıca yeni adalet sarayı ile birlikte birçok alanda memur alımı yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

Bekir Bozdağ, 2016 yılı içerisinde istinaf mahkemelerinin kurulacağını, uzun yıllardır üzerinde çalışıldığını ama bir türlü hayata geçirilmediğini, bu yıl mutlaka hayata geçirileceğini belirtti. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2002'den bu yana Adalet Sarayları'nı da yenileyerek hizmete daha uygun hale getirdiklerini, merdiven altı hizmet veren adaley saraylarının artık yerini daha güzel yapılara bıraktığını belirtti. 2002 yılından bu yana 216 adalet sarayının inşaatının tamamlanarak hizmete girdiğini belirtti. 

Adli Yardımlaşma Kanunu, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu tasarı taslakları üzerinde çalıştıklarını kaydeden Bozdağ, bu çalışmalar bittiğinde, siyasi partilerle görüşülerek, üzerinde çalışılacağını ve parlamentoya sevk edileceğini anlattı.

Bakan Bozdağ, 2002'de 9 bin 349 olan hakim - savcı sayısının şu anda 14 bin 714'e yükseldiğini, yardımcı personel sayısının da aynı dönemde 26 bin 274'ten 58 bin 324'e çıktığını dile getirdi.

Adli yargı mahkeme sayısının aynı süreçte 3 bin 581'den 6 bin 54'e yükseldiğine dikkati çeken Bozdağ, personeli çoğaltmak suretiyle yargıdaki işleri hızlandırdıklarını belirtti.

Bozdağ, bu yıl içinde 3 bin zabıt katibi alınacağını bildirerek, "Haziran'a kadar yapılmasını planlamaktayız. Diğer alanlarda da alımlarımız yıl içerisinde devam edecektir" dedi.

3 bin zabıt kabini alımı ile ilgili tüm detaylar Kamu Saati'nden sizlere aktarılacak. Zabit Katibi 2016 alımları için bu sayfayı takip edebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Haydi bismillah.
Misafir Avatar
esengül - 8 yıl önce @Yavuz
inşallan en kısa sürede açıklanır
Avatar
Havva - 8 yıl önce
Başvuruyu nerden hangi sayfadan yapıyoruz